Annons:
Etiketter11-noveller-berättelser-krönikorartiklar
Läst 7811 ggr
Grodan
9/10/06, 10:21 PM

Kylskåpsmus

Eftersom köket är den plats man tillbringar mest tid i/på så kommer en mus placerad i köket inte att vara ensam och kommer snabbt att bli mycket tam. Det är nästan ideallivet för en ensam hane.

Jag vet flera som älskar att ha en ensam mushane i köket, en s k "köksmus" eller "kylskåpsmus". Just själva kylskåpsmus är något jag och min kära vän Anne-Lee hittade på då vi just hade hanar på våra kylskåp (då när vi hade så pass låga kylskåp som man kunde ha en bur på). Vi märkte snabbt att ett enkelt sätt att väcka kylskåpsmusen på var att öppna kylskåpet! Genast var han vaken och väntade ivrigt på sällskap och ev en smula rester att tugga på!

Buren ska gärna vara med en takvåning eller gå att öppna så att musen kan gå upp på takvåningen och få kel, sällskap och kanske något gott.

Man kan lätt ordna en sådan bur genom att ha en genomskinlig plastbalja, minsta mått 30x30 cm, som basbur där man har sovplats, leksaker etc och bygga en övervåning gärna med kant runt om så att musen inte ramlar ner och en stege upp. På denna våning kan man ha matskål och något krypin. Är våningen tillräckligt stor kan man även ha leksaker och ev hjul. Det ska vara lättstädat och gå att stänga takvåningen vid behov.

Av: Grodan

Datum för publicering

  • 2006-09-10

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Linn
10/20/07, 6:32 PM
#1

ooh, det där verkade väldigt mysigt!

____________________________________________________

Linn

Sajtvädinna Florist.ifokus
Medarbetare GodaNyheter.ifokus och Barnlöshet.ifokus

Jaag
10/20/07, 6:43 PM
#2

jaa det va mysigt!

Grodan
10/20/07, 7:54 PM
#3

Lite dumt att jag inte hade något foto…


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

lothus1
3/12/08, 12:36 AM
#4

När jag har Stuart i köket på diskbänken kommer han fram direkt när jag pysslar. Öppnar ena sidan på glaset och han får komma upp om han vill. Han brukar också sitta på min axel när jag gör saker =o)

Grodan
12/10/20, 2:53 PM
#5

Bilder på kylskåpsmus?


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Upp till toppen
Annons: