Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Om sajten (INFO) Avel & Uppfödning Beteende, hälsa & skötsel Bur, strö, inredning & tillbehör Fikarummet! (OT) Kluringar Filmer Fotografier Förening, utställning & träff Genetik, färger, hårlag och teckningar In Memorian Köp/Sälj/Efterlysning/Auktioner Leksaker och aktivering Länkar | Links Mat och utfodring Möss med djur och människor Namnförslag & namnförklaring TÄVLINGAR Ö Gamla tävlingar
Bur, strö, inredning & tillbehör

Burfundering...

2015-08-02 23:25 #0 av: Chinesecrestedlover

Hej!

Jag har en bur kvar sedan tidigare "smådjurstid" som jag undrar om det skulle gå att ha en mushane/ett gäng mushonor (snälla hanar?) i... förlåt om jag redan ställt denna fråga... kan inte komma ihåg om jag frågat eller bara tänkt att jag skulle fråga, heheFunderar

Den är 46x36x92 cm. Galler med en plastbotten (funderar dock på om det skulle gå att ordna en ny botten i typ plåt eller fästa den på ett akvarium eller så)... men den har ett gallermellanrum på ca 1 cm. Skulle de små dra åt skogen dåSkrattar eller fungerar det? Om det är alldeles för stort... finns det något smart sätt att fästa galler utanpå utan att det förstör allt för mycket estetiskt och funktionellt? Hur stort ska det gallret vara då (mellanrummen alltså)?

Inte bra alls om de skulle rymma... har en visserligen liten men ändå... hund som gärna skulle "leka lite" (jaga och döda musen leken alltså...).

Nu är jag inte säker på att det blir en mus/möss... men det blir det kanske efter jag flyttat klart (mitt i en flytt just nu)... så kan ju vara bra att ha tänkt ut hur jag eventuellt ska göra med buren tänkte jag. 

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2015-08-03 07:33 #1 av: ariama

En cm är för stort avstånd mellan gallren, annars är burstorleken bra.
Du kan ha möss där i och för sig, om de är engelsktypade, dvs stora, och fullvuxna, dvs stora.

Men tänk på att möss klättrar på gallret, eller bara sitter tätt intill, och hundtänder, eller tassaklor, når en bit in genom galler, och kan skada mössen om det vill sig illa..

Anmäl
2015-08-03 10:37 #2 av: Chinesecrestedlover

Tack för ditt svar.

Fasen också (misstänkte det)... hur stort gallermellanrum fungerar för möss mer generellt då? Tänkte om jag kan sätta på nåt galler eller så. 

Tänkte i så fall ha buren så min lilla vovva (2 kg) inte kommer åt (på en hylla eller nåt) men tänkte om de kilar ut och springer över hela golvet... så blir det ju en aning svårare att hålla henne borta från domSkämtar

Mvh/Chinesecrestedlover

Anmäl
2015-08-03 14:32 #3 av: ariama

7 mm brukar man säga.

Anmäl
2015-08-21 20:12 #4 av: [Transfiguration]

Mina hanar, de yngsta är 2 mån, bor i en bur med galleravstånd på 1 cm & de tar sig inte ut. Vanliga möss, ej engelsktypade.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.