Köp/Sälj/Efterlysning/Auktioner

Avelshona Sökes/Avelshane Utlånas mot ungar

2017-08-26 21:34 #0 av: Hyeonmu

Jag fick ovanligt få hanar i mina sista två kullar, varför jag känner större stress att få en ny kull så linjen lever vidare. Jag brukar vänta tills den sista snälla, friska hanen blivit så gammal som jag vågar. Men nu har jag bara två yngre ensamhanar till bröder, där en är otroligt trevlig mot människor och den andra blyg, samt två samlevande (deras far och morbror) där en känns för dominant. Noll rassel på nån av syskonen längre (woo!). Så jag vågar inte chansa.

Därför söker jag för hösten en snäll, lugn hona som hemskt gärna får ha haft bröder som kunnat leva ihop. Pointad, svart (utan udda saker som gömmer sig), blått eller creme (finsk creme? Jag blandar tyvärr ihop dem). Möjligtvis äkta choklad. Jag vill hålla kvar det fina pointade även om det viktigaste verkligen är temperament och hälsa. Grövre mer engelsktypad kropp är att föredra, helst inte lång nos.

Alla snälla, friska honor med frisk och långlivad släktbakgrund är dock av intresse! Oavsett färg och typ.

Jag avlar låååångsiktigt så jag lånar också lika gärna ut en hane till den som vill ha en kull honor, och tar hanarna ur kullen. Honorna blir ändå bara infertila innan jag vill ta nästa kull. Jag har härstamningsbevis, flera förfäder svemusreggade. De är fina killar, även om de inte når upp till min standard att kunna bo ihop i total harmoni.

Ska försöka få upp fina foton på de potentiella fäderna också.

(Jag bor i Stockholm, kan hämta i hela länet. Kan förmodligen få till transport åtminstone 3~ timmar bort. Åker förmodligen till Borlänge nästa helg så kan hämta utmed vägen.)

Anmäl
2017-08-28 17:19 #1 av: Grodan

Jag har på gång. 

SE-Morakullan´s Kajfirmus (läs här lite om honom) har blivit far till en kull i fredags. Det blir då främst tickat som flyttar, om några flyttar... (det är ju DEN grejen också... alltså varför ska mössen flytta härifrån lixom? SkämtarLipar)

Kajfirmus kommer att snart bli far till en till kull. Honan är SE-Morakullan´s Ynoster, Siamese Blue Point. Hon är dock en rasseltjej... Ledsen

SE-Morakullan´s Peppinomus, (läs mer här) kommer att bli far snart. Hans fru är Siamese SH från Goldens. Det blir bara Siamese!

Mer orkar jag inte skriva nu.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-08-30 08:41 #2 av: Hyeonmu

#1 Kajfirmus skulle ju verkligen föra tillbaka lite välbehövd ålder. Oavsett att det kommer tickat. Ingen i rakt led har dött än, men jag sneglar på (naturligtvis) favorithanens bur då denne inte kom ut för godis. Ska kolla när de lugnande kickat in nu. Det blir under två år i så fall. OM du vill låta nån flytta (för, det förstår jag - ingen som flyttat härifrån sen jag ställde ut första gången. Nu ska en vän få adoptera några av töserna, och det är jobbigt...) så är en eller två honor hemskt välkomna. (Blir ju så ensamt att bo en i karantän.) <3

Anmäl
2017-08-30 14:08 #3 av: Grodan

#2 När vi pratar om Kajfirmus så är det knappast ålder som gör honom till en bra far, utan ett otroligt milt och trevligt temperament och stor flocksmarthet. Hona 1 har bara bra Morakullor i linjen och stor flocksmarthet hos både honor och hanar. Hona 2, den lilla rassliga Bluepoint Siamesehonan, kan jag eg itne säga så mkt om, utom att hon, hennes syskon och hennes mor funkar bra vid intron. Tyvärr ligger det juvertumörer där, hos honorna. Jag hade bara inte någon annan hona i parningsålder för honom och då fick det bli så...

Visst kan två honor få flytta till dig, om det nu inte blir hanbebisboom...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2017-09-09 14:47 #4 av: Hyeonmu

#3 Båda tycktes så bra i temperament att jag fokuserade på vem som var äldst. Jag undviker gärna rassel så långt det går, eftersom jag äntligen fått till möss som struntar i om man så kommer ovanifrån, de bara snusar lite sött åt en ändå. Juvertumöret är ju lite tråkigt, det har bara varit på de tecknade här i några generationer. Siameserna har istället fnys (inget rossel, vad jag bedömt).

Det vore väldigt uppskattat!! <3 Du får även gärna adoptera en av pojkarna eller mina töser i gengäld, om nån är av intresse (eller välja ur nästa kull). Töserna är dock i slutet av avelsålder, och ena kullen har tecknat bakåt. Men de med tecknat är å andra sidan fruktansvärt framåt och trevliga. Såpass att jag överväger att låta det bli syskonavel på fädernet mellan dem och min älsklingskille.

Anmäl
2017-09-09 15:06 #5 av: Hyeonmu

Favoritpojken, dåliga foton för det är svårt att fota med en surfplatta i ena handen och mus i andra. Från MissanTissans C-kull mellan min Solas och hennes Killer-B

Anmäl
2017-09-09 15:08 #6 av: Hyeonmu

Fel....foton. Rätt pojke bara fel foton, min dator är inte relevant. UghI. Får fixa det på datorn när orken återvänder.

Anmäl
2017-09-09 20:41 #7 av: Grodan

Jag kan bara erbjuda det jag har här just nu. Duger inte det får du vänta. 

Själv vill jag ha LH och pointat eller blue. Byte är inte jätteviktigt just nu så känn dig inte tvingad till det.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.