Månadens mus

Månadens Mus - Oktober

2010-10-01 18:33 #0 av: MP160

Grattis till Tiramusu och matte Grodan för vinsten av Månadens Mus - Oktober!

© Grodan

"Jag vill presentera Tiramusu, en Cinnamon Even Longhair dam uppfödd av amaira som bor hos mig sedan SM 2009. Tiramusu var den honan som sa hej och gärna flyttade hem till mig, av de honor jag fick välja bland. Valet av namn fick jag hjälp med här på mus-ifokus, då hon var "namnlös" när jag köpte henne.

Tiramusu är en pigg och vaken tjej. Hon är mycket kontaktsökande och när jag sätter ner handen i buren hoppar hon alltid upp i den. Hon vill inte alltid sitta still, utan utforska världen. Det är sådan hon är, precis som amairas möss brukar vara. Fast när jag sätter henne på ett ställe och ska ta foton sitter hon faktiskt stilla. Ibland när det passar tar hon en tur bland burarna. Tiramusu är en av mina två rymmarmöss. Den andra är hennes dotter Smultron. Skrattande

Jag hade inte tänkt att avla på henne förrän jag fick för ont om bra mushonor att avla på. Tiramusu var egentligen bara ögongodis, då jag inte skall hålla på med varken even eller långhår. Men eftersom hon är en så trevlig liten godis ville jag ändå låta hennes gener gå vidare. Hon var en utomordentlig mor, även mot andras ungar - därför har hon fått vara dagmamma åt ungtjejer. Det är alltid riskfritt att sätta ihop Tiramusu med andra möss, oavsett ålder, och det är något jag uppskattar mycket.

Tiramusu har bott på Ekerö, i Sköndal, i Malmö och nu i Södertälje! Flört Dessutom har hon bott i diverse burar och som jag skrev ovan, hon går lite in och ut som hon vill... En gång var det läskigt när jag glömt illergrinden till mus-& råttrummet. Iller spatserade in och var mycket intresserad av en pet box innehållandes bubbelplast. Plötsligt insåg jag att Tiramusu bodde där och fick snabbt undan iller. Mycket riktigt. I bubbelplasten hade Tiramusu byggt ett bo och låg och sov..."

 

Anmäl
2010-10-01 18:37 #1 av: Grodan

Skrattande Både jag och Tira är glada.

Dagens bild på henne.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2010-10-01 18:46 #2 av: [Theriss]

Vilken mysig bild =)

Anmäl
2010-10-01 19:04 #3 av: Artlink

grattis lilla söta Tira!!! Och ett litet grattis till supermatte grodis oxå då Kyss

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2010-10-01 19:16 #4 av: ajanki

Stort grattis, Tira är jättesöt!

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.