Annons:
Etiketter6-förening-kurs-utställning-träffartiklar
Läst 5628 ggr
Grodan
6/19/07, 2:33 AM

Smådjursträffarna i Nässjö

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Artikel av Annelie Persson, dreamiz här på mus-ifokus.

smådjursträffen 060725

  smådjursträffen 060725

Det började sommaren 2002. Jag försökte anordna en utställning i Svemus regi men fick inte ihop tillräckligt många anmälningar. Men vi som ville ställa ut bestämde oss för att träffas fast det inte blev någon utställning. Det blev så lyckat så sen har vi fortsatt! Vi har haft ca 3 träffar varje år. Två gånger, 2003 och 2004, hade vi även utställning. Det började som musträffar i Svemus regi, men har sedan blivit smådjursträffar som jag anordnar helt privat. Att jag ändrat detta är för att de flesta av oss som brukar vara med har flera olika sorters djur och det är roligt om alla smådjursintresserade kan komma och inte "bara" musfolk.

Hur många vi är och vilka vi är varierar men vi har alltid lika roligt och trevligt! Vi har varit mellan 3-9 personer samt djur då. Så här brukar vara fullt hus! Åldrarna varierar från 10 - över 40 år och det är både uppfödare och "vanliga" djurägare som är med så vem som helst kan komma och känna sig som en i gänget.

Vi brukar börja med ett besök i zooaffären. Om inte annat så är det ju alltid roligt att titta på tillbehör och mat till djuren! Därefter åker/går vi hem till mig.

Ibland har jag fixat lunch, ibland har vi köpt med oss något på väg hem till mig. Det bästa är att köpa med sig något har jag märkt då jag lätt glömmer bort maten när vi kommer igång att prata djur. Hihi…

i zooaffär 060725

i zooaffär 060725

En gång hade vi en prova-på-bedömning där vi tillsammans försökte bedöma mössen efter pet class. Det var både kul och lärorikt och gav många diskussioner. En annan gång provade vi agility med möss och gerbiler. Det var kul! Någon gång har någon haft med sig djur för att visa, och kanske få veta vad det är för färg. Ibland har någon med sig djur som är till salu.

I övrigt blir det mest att vi tittar på de djur som finns här (mina samt om någon har med sig) och pratar djur. Det blir prat om allt möjligt. Från om hur underbara de är till genetik osv. Det blir också allmänt prat och skämt och många skratt. Vi har alltid haft väldigt trevligt på våra träffar! Det kan en gång visa: den första kom kl 9 och de sista åkte kl 11 på kvällen, så det blev en lång dag men oh så roligt vi hade!! Ofta är det också någon som sover över.

Våra träffar är otvungna. Om vi är många får man ta det som det är här, dvs att det blir trångt. Men ingen har brytt sig om det varit ont om sittplatser utan vi kan lätt sitta på golvet lika väl som i soffan eller på stolar. Det är härligt med människor som inte är kräsna utan tar det som det är.

Nästa träff är nu 28 juli. Hur många vi blir är inte klart än men det är uppåt 15 stycken som visat intresse, så vi får se hur många vi blir. Och än är det ju inte för sent om det är någon mer som vill vara med. Jag ser alltid fram emot våra träffar då jag verkligen uppskattar att få träffa andra människor som är lika smådjurstokiga som jag själv!

Annelie (dreamiz) Persson - foto & text (Tusen tack!)

smådjursträff 061125

smådjursträff 061125

Av: dreamiz

Datum för publicering

  • 2007-06-19

❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

Annons:
Muszimba
6/19/07, 10:34 AM
#1

Jag är en självskriven resenär ner till Nässjö från Stockholm denna gång. Var med på träffen i november-06, men sista bilden här ovanför hade jag åkt hem redan vid 3-snåret och hade då med mig 4 Jirdhonor som hämtades upp på Centralen här uppe av nya matte från Uppsala. Kan ju säga att en Jird ser ut som en Gerbil, fast lite större och med längre svans.

Om det finns någon annan här uppifrån som ska ned, så vore det trevligt om man bokade tågbiljetterna tillsammans och kan då ha sälskap ner.

mandymoo
6/19/07, 11:08 AM
#2

Jag kommer att åka ner om inget annat inträffar *ler* Ska bli kul att träffa lite nya ansikten.

Muszimba
6/19/07, 11:56 AM
#3

Kom att tänka på en sak; om vi är typ 4-5 personer från Stockholm-mälardalen kan vi väl ta en bil ner och då blir det billigare för alla.

mandymoo
6/19/07, 12:45 PM
#4

Jag tar min bil ner helt klart. För tåg är inte mitt favorit transportmedel *ler* Sen kan man stanna till o göra annat när man ändå har kommit iväg hemifrån …

Pimu
6/19/07, 8:51 PM
#5

Det låter jätte roligt, vore som sagt trevligt (som #3 skrev) o va några i samma bil .. eftersom jag inte har någon själv .. Generad

dreamiz
6/19/07, 8:51 PM
#6

Jag kan verkligen rekommendera träffar för alla som inte kan eller vill ha utställning. Det är ett jättebra sätt att träffa andra likasinnade på! På träffarna här kommer det folk från Skåne, Östergötland, Värmland o Stockholm så intresse finns verkligen för att träffas!!

Annons:
Elyria
6/19/07, 9:01 PM
#7

Vi var med på träffen förra sommaren och planerar att åka nu i juli igen. Rekommenderas!

dreamiz
6/19/07, 9:07 PM
#8

Alla är välkomna!! Hör bara av er! Kan inte lova att jag kan fixa sittplats åt alla (bortsett från golvet) men vi brukar ha trevligt ändå.

Jag återkommer när det närmar sig om tid o plats där vi möts, eller om nån kommer med tåg så jag möter upp där. Bra att veta vilka som kommer så jag vet hur många som jag ska vänta in. (Då vi brukar börja med besök i zooaffären. Annars kunde ju folk bara droppa in här hos mig allt eftersom, men det gå rju inte om vi inte är här.)Räcka ut tungan

Grodan
6/20/07, 11:13 AM
#9

Skulle vara roligt att delta. Jag har körkort och är alltid nykter (även om man kan tro annat… hehe) så jag kan avlasta någon bilägare mot att jag får åka med… Flört


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

dreamiz
6/20/07, 12:11 PM
#10

Ja ännu fler som vill komma! Va kul!! I värsta fall får vi väl sitta på varandra. hehe… Nädå, golvplats finns alltid i varje fall. Räcka ut tungan

Ni får själva göra upp om resesällskap osv. Det är ju enklare att ni gör upp om det direkt än att jag ska vara mellanhand. Bara jag vet hur många vi blir. Men det behöver jag inte veta förrän ett par dar innan.

dreamiz
6/20/07, 5:29 PM
#11

Lite info: Vi brukar träffas vid zooaffären vid 11-12 (beroende på de som reser vad som passar), om nån kommer med tåg brukar jag möta där o sen går vi till zooaffären eller, om nån har djur med sig får vi gå hem till mig först (jag har ingen bil. Stationen är ungefär mittemellan där jag bor o zooaffären.) När vi är klara i zooaffären går/åker vi hem till mig. Det tar väl en dryg halvtimme att promenera (Nässjö är ju inte så stort.) På vägen hem till mig stannar vi vid Ica tex där var o en köper det den vill ha att äta till middag. Väl hos mig sen fixar vi att äta o, tittar på djur, o pratar o pratar o pratar osv. Mackor o fika till kvällen sen har jag. Kanske har jag nåt extra att bju på denna gången också för att fira min födelsedag (dan innan). Vi får väl se. Inga löften då jag o mat/bakande inte hör ihop! Fundersam

TacoBelle
6/20/07, 8:54 PM
#12

Nån som kör från Skeåne?

Muszimba
6/20/07, 9:56 PM
#13

#12: Fairytail och hennes mamma är "stammisar" från Skåne och kommer alltså alltid vad jag vet.

Annons:
dreamiz
6/21/07, 9:59 AM
#14

#13 Fast ofta har de annat också o åker inte fram o tillbaka samma dag. Men kolla går ju alltid.

Muszimba
6/21/07, 10:11 AM
#15

#14 Vet det, men tänkte iaf säga att de är de som jag vet åker upp till dig vid i stort sett varje träff från Skåne. Det var det som jag hade i bakhuvet.Glad

Fairytail
6/21/07, 3:11 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Ja vi börjar väl bli stammisar nu…;)

Och jag vill verkligen rekomendera dessa trevliga träffar! Alltid lika roligt att träffas och bara prata!

#12 Vi kommer att köra från Skåne. Men vi kör inte över dagen utan vi mellanlandar och sover hos min mormor i Värnamo. Så i bland är vi borta 2 dagar i bland längre. Beroende på hur mamma jobbar.

dreamiz
6/21/07, 7:36 PM
#17

#16 Hua jag är ju med på det fotot… Cool

Det är bara kul att veta att det är några som "garanterat" kommer. Flört Det är alltid lika roligt att träffas o se djur som är till salu (farligt farligt…)

Muszimba
6/21/07, 10:53 PM
#18

Jag ser ju värre ut än dig Dreamiz.

Fairytail
6/22/07, 3:38 PM
#19

#17 & #18 Mohaha! Där fick jag er allt!! Flört

Visst är det farligt med djur till salu! Men det är det jag har mamma till…att påminna mig om att jag gått med på att minska antalet djur…Kyss

Därför är det alla andra som får använda ögonbindel för jag kommer ha djur med mig! Oskyldig

mandymoo
6/22/07, 5:20 PM
#20

Här är det dottern som håller ner antalet o påminner mamma om att - vi ska inga nya ha *ler*

Annons:
snoken
7/3/07, 11:38 PM
#21

Här kommer en som gärna vill vara med, om jag får plats vill säga. Bor bara ca 4 mil från Nässjö.

Skulle vara jättekul att träffa er erfarna och visa människorCool, och lära sig lite för framtiden.  

Har förstått att det är klokt att ställa sig på kö hos någon upfödare, vilket jag kanske kan träffa någon/några av på denna träffen. Hoppas oxå att jag får se "massor" av olika små varianter av möss.

Utav de bilder jag sett tycker jag att ngt åt champagne (heter det så?) är färgen för mig, gärna med ngn teckning. Engelsktypad ser jättefina ut, men de verkar ha problem med tumörer om jag förstått det rätt, vilket gör att jag har svårt att bestämma mig… (ja, ja - när man väl får se ngn liten mus till salu är man kanske såld oavsett tidigare önskemål *ler*)

Grodan
7/4/07, 2:08 AM
#22

haha, ja, så är det nog… har man planerat ett inköp, har en bur, läst en massa osv kan det vara svårt att låta bli att ta hem möss om det finns trevliga till salu! Ska man ha dem till sällskap, brukar det i slutändan inte spela någon roll hur de ser ut, bara man tycker om dem - deras karaktär, temperament etc samt att mössen tar kontakt (dvs också är nyfiken på dig!).


❤️ Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~ ( http://gerodean.se/ecards ) ❤️

dreamiz
7/4/07, 10:27 AM
#23

#21 Självklart är du välkommen! Jag återkommer när det närmar sig om tid. Vi brukar träffas vid zooaffären, bortsett från de som kommer med tåg/buss, de brukar jag möta vid stationen.

Muszimba
7/4/07, 11:49 AM
#24

Jag ska ju ner dit, Grodan och om du vill så kan vi 2 ju åka tillsammans med tåget om du vill.

Jag har inte hittat någon här uppifrån som ska stanna i Nässjö-området endast under dagen, så därför tänkte jag ta tåget ner.

dreamiz
7/9/07, 5:01 PM
#25

Det börjar närma sig nu o då tiden går så himla fort så tänkte jag börja kolla lite när det gäller ni som kommer som åker tåg. Vore ju smidigt om de/ni kunde komma ungefär samtidigt då jag brukar möta vid stationen. Så om du vill komma på träffen o åker tåg så kan du väl pma mig här så kan vi komma överens om tid? En del vill ju boka tåg i god tid så därför tänkte jag börja kolla runt redan nu. Om det sen inte funkar med tåg vid samma tid så löser det sig ju ändå! Självklart!

Ni som kommer med bil återkommer jag om tid till (här) när jag vet tågtider. Ni kan ju välja att komma hem till mig först eller möta upp vid zooaffären.

Men nu är det bäst jag slutar innan jag svamlar o vimsar till det totalt!

Upp till toppen
Annons: