Månadens mus

Månadens möss: April

2007-04-02 18:30 #0 av: Grodan

Denna månad blev ett kärlekspar månadens möss!

Vi, juryn, hade väl egentligen sagt att det handlar om en (1) mus som kan bli månadens mus, men så deltog Elyria med detta bidrag och vi kunde inte låta bli att bli obotligt kära i fotot

Mushanen Dennis, siamese seal point korthår och mushonan Vattnadals Iptet aka Denise, siamese x point (minns ej vad vi kom fram till att hon har för pointfärg) texel.

 

Elyria berättar om Dennis och Denise:

Visst är de söta ihop, våra siameser? Vi har haft dem sen i somras och de är jättegoa. Men vi väntar fortfarande på bebisar. Den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge... heter det ju... så vi får väl se...

En av våra två första möss var siames. Hon fick aldrig några barn, men min dotter var helt inställd på att siamesbebisar ska vi ha. Och förra sommaren hittade vi vårt siamespar. Först köpte vi Dennis av Fairytail, när vi var på smådjursträff i Nässjö. Sen hittade vi Denise på minnesutställningen i Stockholm. Egentligen heter hon Vattnadals Iptet, men hemma är det Denise vi kallar henne.

Lugna och snälla
Dennis och Denise är kanske inte riktigt lika vackra - de har inte så mörka öron - som de finska siameserna som visats upp här på mus.ifokus. Men båda är väldigt snälla och goa. Dennis hade en period när han verkade lite stressad. Berodde nog på att han inte trivdes i gallerburen som vi flyttat honom till. När han flyttade tillbaka till sin Gabberbur blev han genast lugnare. Denise är en ganska försiktig dam. Hon är absolut inte den som vill komma upp först när hon är i sin bur. Men om hon är ute och springer på ett stort bord kommer hon fram och hälsar.

Bebisar
Första gången som Dennis och Denise flyttade ihop var i november förra året. Fjorton ungar blev det. Men när de började få färg var några av dem mörka. De som kan mer än vi sa att det var omöjligt att Dennis var pappa. Siames + siames blir alltid siamesbarn. Då insåg vi att det var en av killarna i vår B-kull som blivit könsmogen tidigt och hunnit para sig med sin extramamma Denise, strax innan hon flyttade till Dennis. Söta och jättegoa ungar blev det i alla fall - himalayar och burmeser.

För några veckor sedan flyttade Dennis och Denise ihop igen. I lördags kom ungarna - 10 stycken. Men alla dog inom ett dygn. "Något var fel med ungarna, men ni kan försöka igen", säger Grodan. Kanske gör vi det. Om inte så hittar vi kanske en ny hona till Dennis. Denise kan ju ta hand om andras barn och bara vara go sällskapsmus.

Bilden
Bilden på Dennis och Denise tog jag för att senare kunna visa upp föräldrarna till vår siameskull...

De ser ju väldigt kära ut. Fast egentligen trycker de nog ihop sig för att inte ramla av den upp-och-ner-vända lilla hinken. Tyckte i alla fall att bilden platsade i Månadens mus - utan tanke på att det egentligen kanske bara ska vara en mus på bilden... Och fler än jag tyckte tydligen att de är söta.

Dennis och Denise hälsar och tackar för att de fick vara med - och dessutom vann...

___________________________________________________________

Delta med mus-foto till månadens mus-foto-tävling!

Varje månad får ni sätta in erat bidrag till nästa månads musbild. Juryn (Grodan, mandymoo och TacoBelle) utser månadens bild som vinner ära i all evighet Flört I slutet av året kommer någon av dessa bilder koras till årets mus. Det kommer ni; medlemmar i musifokus få rösta om! Årets mus kommer förutom äran vinna ett musligt pris!

Så! In med bidrag till månadens mus!

Obs! Ett bidrag / person gäller! Välj ett foto som är 800x600 pixlar - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma små bilder. Större går bra då fotot skalas ner till 800x600.

Erat bidrag lägger ni i forumstråden för den månad det avser ända fram till den 25:e i varje månad. Skrattande

Relaterade länkar

 

Av: Grodan

 

Datum för publicering

  • 2007-04-02

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2007-04-07 16:58 #1 av: Terato

Ååå det är en underbar bild!

Anmäl
2007-04-19 09:45 #2 av: mandymoo

Oj titta vad jag missat  - den lilla historian bakom bilden. Jätte kul att läsa.

Grattis igen

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.