Månadens mus

Månadens mus januari 2014

2014-01-03 15:07 #0 av: ajanki

Stort grattis till Lucy och matte Galenidjur!!

Denna månad skulle jag vilja uppmärksamma Lucy just tack vare den stora utveckling denna lilla dam har gått igenom.

Lucy och hennes syster , Thymus, flyttade från den lokala djuraffären hem till mig i april i år och idag är hon en supermysig mat-tokig musdam på nio månader.  Men hon har inte alltid varit lätt att ha att göra med kan jag säga. Inte på något sätt.

Till skillnad från sin syster som gärna kom fram klättrade Lucy hellre runt i burtaket och tog komplicerade omvägar  för att undvika att gå på mig.  Inte heller kunde hon kontrollera sig när man höll fram en godisbit så ofta fick man små bett i fingrarna, vilket inte var så mysigt direkt! Men den värsta ovanan var vaktbeteendet. Efter ett tag började hon hoppa fram mot fingrarna och hugga i luften efter dem, vilket gjorde det mycket obehagligt att ha händerna inne buren. Ibland funderade jag t.o.m på om det var värt att ha kvar henne. Till och med ett bett i näsan lyckades hon ge mig den lilla!

Men så en dag i juli hände något som gav mig hopp. Lucy gick ensam runt i buren (Thymus sov) och jag satt bredvid och pratade med henne. Då klättrade hon plötsligt upp på burtaket och sträckte sig efter mig.  Jag höll då fram handen och direkt knödde hon sig in i min tröjärm! Jag blev jätteglad. Lucy, som alltid gjort allt för att undvika mig, sprang  nu runt i min tröja! Detta upprepades flera gånger efter den dagen och sakta men säkert blev hennes beteende  bara bättre och bättre.  

Idag är hon en mycket social och gosig individ och jag är så glad över hur fin hon blivit trots allt. Hon har lärt sig att slicka på fingrarna istället för att bita på dem om de smakar gott och hur mycket jag än rotar runt i buren rusar hon inte fram och hugger efter mig. Istället kommer hon glatt fram, inspekterar och klättrar på mina händer medan jag hållet på och grejar. Allt för att vara i vägen så mycket som möjligt, haha. Men det bästa är ändå när man kommer in i sitt rum efter en lång dag och hon, så fort hon hör mig, springer ut ur boet, klättrar upp på burkanten och sträcker sig efter mina händer för att bli upp-plockad. Det värmer mitt hjärta. Speciellt när jag tänker tillbaka på hur hon brukade vara. <3 Text & foto: Galenidjur

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl
2014-01-03 15:07 #1 av: ajanki

Grattis!!!

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl
2014-01-03 15:30 #2 av: KickiG

Grattis Lucy och matte!

Anmäl
2014-01-03 15:34 #3 av: Emmaslindh

Grattis!Skrattar

Anmäl
2014-01-03 16:29 #4 av: Moonchillas

Stort grattis Hjärta

Anmäl
2014-01-03 18:14 #5 av: TheCottonCandy

Grattis! Skrattar Lucy är supersöt!Blomma

Anmäl
2014-01-04 00:28 #6 av: Galenidjur

Nämen vad roligt. Tack allesammans! GladStjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.