Månadens mus

Månadens mus maj 2018

2018-06-01 19:17 #0 av: ajanki

Stort Grattis till Grodan och SE-Morakullan's Kajfirmus!

Min äldsta gubbe nu är SE-Morakullan´s Kajfirmus. Han föddes artonde juli sjugohundrafemton, så idag är han två år, tio månader och en dag. Han är en Agouti Burmese Longhair.

Han är en dumsnäll kille som ger ett lite korkat intryck. Han sitter oftast bara och ser lite dum ut i handen. Men såfort jag tar fram kameran rör han sig precis när jag trycker på avtryckaren. Så jag har massa suddiga foton på honom. Faktum är att de senaste två åren har det varit honom jag velat ta foto på till tävlingar och det har inte lyckats väl någon gång... Så hans lugna härliga temperament går lixom inte att fotografera. Men det gör ju inget.

Kajfirmus är flocksmart och snäll med andra möss. Han har alltid haft sällskap i buren. Första åren med bröder, sen med två honor och sen med söner ur den ena kullen. Han bor forfarande med söner, men en liten djävul viskar i mitt öra att han borde bo med en hona... (hm..?)

De senaste månaderna har Kajfirmus varit noga med dieten. Han väntar tålmodigt på utfodringen och sitter sedan och väljer omsorgsfullt vad han vill och behöver äta. Jag undrar om dået är det som gjort att han är så frisk och gammal.
Bild tagen nyss... lika svårt som vanligt.
Text&foto: Grodan

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl
2018-06-01 19:19 #1 av: ajanki

Grattis 💙❤
Fantastisk ålder! Bra jobbat 💚

http://anettesmousery.weebly.com/

https://anetteajanki.wixsite.com/myferrets

http://kennel-al-shen.weebly.com 

http://minarexkaniner.weebly.com

Medarbetare på mus ifokusHjärta

Anmäl
2018-06-11 11:46 #2 av: Grodan

Gratttis på oss. Kajfir är nog glad i himlen där han kan skutta på unga friska lemmar och äta allt gott han önskar. Han och hans syskon var sjukt underbara musar.Hjärta

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.