Mat och utfodring

plommonkärna

2009-05-07 15:21 #0 av: fiffiluren

gör det någon om man har en mus som satt i sig en stor del av en plommonkärna? är inte plommon en stenfrukt som man egentligen borde undvika till gnagare, men det kanske bara gäller grenarna? Hur som helst, det är två veckor sedan hon åt den nu och hon har inte visat något konstigt, men ville bara höra om någon här vet lite mer om den saken

http://fiffiluren.deviantart.com/

http://neopokles.deviantart.com
Anmäl
2009-05-07 15:22 #1 av: Stephanie

När det gäller stenfrukter så är även kärnan giftig. Men om det har gått två veckor sen hon åt av den så är det ingen fara Glad

Anmäl
2009-05-07 15:24 #2 av: fiffiluren

ok dåd vet jag att hon inte ska äta det igen, man vet aldrig...

men hon har lite stenmage hon äter lite vad hon kommer över, hon käkade upp chokladen på en dumlekola en gång, inte så nyttigt kanske men jag hann inte upptäcka det. Och det är också jättelänge sedan och hon har inte visat något knasigt och bajset ser normalt ut.

http://fiffiluren.deviantart.com/

http://neopokles.deviantart.com
Anmäl
2009-05-07 15:40 #3 av: Camillhe

Du hade tur, plommonkärnor är giftiga, alla stenfruktskärnor innehåller blåsyra i mer eller mindre mängd, även äpple och päron kärnor.

Så det ska man aldrig ge djur. Men precis som Steph skrev så hade en reaktion kommit tidigare än 2 veckor.

Anmäl
2012-05-04 16:34 #4 av: fiffiluren

Ett av de första inläggen man skrev på mus.ifokus. Det här är länge sen Skrattande Saknar min Spindel, som inlägget handlar om, hon hade suttit och tuggat på en kärna i en skräpskål men hom åt aldrig upp den som det kanske låter.

Hon blev nästan två år gumman, dog av tumör.

Bara arkeologar lite FlörtTungan ute

http://fiffiluren.deviantart.com/

http://neopokles.deviantart.com
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.