Bur, strö, inredning & tillbehör

Hamsterbädd livsfarligt!!!

2007-04-10 14:24 #0 av: Prizma_o_Kristall

Hej allihop!

Imorse när jag skulle gosa med Prizma som vanlig så såg jag att hans lilla fot fastnat i hamsterbädden :O ! Stackarn hade försökt å ta sig loss, men benet hade bara fastnat ännu mer! Jag fick klippa bort det som satt runt benet. Foten är svullen, men inte sårig.. Tänk om det var runt halsen som han fastnat?! Då hade min sötnos inte funnits här hos mig mer... Tur i oturen kan man väl säga. Kristall hade ju fastnat med sin svans någonstans med för ett par veckor sedan. Jag kom på det nu att hon kanske råkade ut för samma sak som Prizma? Nu har jag iallafall plockat bort ALLT hamsterbädd från dem, så att det inte händer fler gånger. Hoppas svullnaden går ner på foten... Kristalls svans är bättre nu, men för en vecka sedan hade hon fått en infektion och jag var tvungen att rengöra såret. EN VARNING TILL ALLA SOM HAR HAMSTERBÄDD TILL SINA MÖSS/HAMSTAR/GERBILER OCH ANDRA SMÅ GNAGARE! Det borde förbjudas tkr jag...

///Carro

Anmäl
2007-04-10 14:44 #1 av: Mymlan

Om jag ej minns fel så har det varit uppe här tidigare men länge sedan. Skadar ju ej att varna igen :-)

 Har aldrig haft nå sådant till mina möss eller hamstrar.. Går lika bra med toa papper och avklippta bitar av gamla bomulls tröjer.

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2007-04-10 14:48 #2 av: Prizma_o_Kristall

Ja, jag använder toapapper till mina möss, men i djuraffären rekommenderades bla hamsterbädd till mössen. Jag trodde de visste risker och så också. Men å andra sidan så kunde de ju inte könsbestämma mössen där heller, så istället för 2 hanar fick jag hem i hona och en hane. De bor nu i olika burar... ;)

Anmäl
2007-04-10 15:01 #3 av: Mymlan

Zoo affärer handlar det om att få sälja saker om det sedan är bra saker eller dåliga är sak samma för dem.. Nu finns det få bra zoo butiker med.

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2007-04-10 15:14 #4 av: Prizma_o_Kristall

Jo, det märks ju i vissa zoo-affärer! Särskilt den jag var i och köpte mina möss+hamsterbädden. Sedan finns det ju en djuraffär i jönköping som heter rilo.zoopermarket. Den gillar jag starkt! Där är dem väldigt trevliga, är djurkunniga och svarar på frågor om djuren. Dessutom har dem så många burar så att inte djuren behöver trängas. Tex så vet jag en annan djuraffär som dom sätter in kanske 30 undulater i en stor bur, men inte tillräckligt stor bur för att rymma 30 fåglar. När jag köpte min undulat Delhia där var hon 6 månader, och hon hade varit där sedan hon var unge. I flera månader var jag inne där och tittade på henne, jag döpte henne radan inne i affären. Namnet bara kom ur min mun. Delhia.... Delhia sa jag tyst för mig själv. Hon var så fin. Samma vår fick jag en undulathanne som hette Egon. Sedan tidigare hade jag  undulater, men jag vågade inte sätta in Egon till dem. Som sagt, när Delhia var 6 månader gammal köpte jag henne. Och så klart hade jag inget problem med att döpa henne ;) Men hon var väldigt rädd i början och det var den 28:e september 2006 som jag köpte henne. Sedan satte jag ihop alla 4 undulater i samma bur, och nu som först börjag hon bli lugnare och börjar även kvittra smått. Tänk vad hemskt att sitta i en djuraffär halva sin uppväxt, i en stressig miljö. Men det var väl meningen att hon skulle få komma till mig. Hon är så söt, ljusviolett med kanelfärgade vingar.

///Carro

Anmäl
2007-04-10 17:50 #5 av: [mjuue]

En utav mina förra hamstrar kvävdes av hamstervadd...

Anmäl
2007-04-10 19:37 #6 av: mandymoo

#5 Ja se det var inte ens bra för hamstrar...

Anmäl
2007-04-10 19:43 #7 av: Elenril

Jag har också haft hamsterbädd. Hade ingen aning om att den kunde vara farlig, stod ju på förpackningen att den till och med var ätbar...
 Men mina möss brydde sig inte det minsta om den och ville inte ha den så det sluta man med innan man äns använt halva paketet...Glad  Så jag antar att jag har haft tur som inte råkat ut för några hamsterbäddsolyckor

Anmäl
2007-04-10 21:20 #8 av: Pehpsii

#4 oooh låter mysigt med kanelfärg. bild? Har själv haft pippisar hela min uppväxt hemma. Hade senast en gul pojke. Hade även en som min mormor och mprfar nu har, en vitkos med vita vingar och svarta fläckar. Har aldrig sett sån teckning som han förr.

Anmäl
2007-04-10 21:25 #9 av: Prizma_o_Kristall

#8 Jag har tyvärr ingen bra bild på henne ännu. Min digitalkamera är ju ganska bra, men det är mörkt i mitt rum så jag måste ha blixten på. Då reflekteras blixten mot burgallret och bilden blir helt vit. Men jag kan ju försöka imorgon! ;)

Kramar!!

Anmäl
2007-04-10 21:35 #10 av: Grodan

Det här är en klassiker! Jag trodde faktiskt att ALLA visste att hamsterbädd är en urusel uppfinning. Undrar varför den aldrig slutar tillverkas och säljas?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2007-04-10 22:14 #11 av: Elenril

Att det fortfarande tillverkas och säljs beror väl på att det fortfarande finns många som inte vet om att det är dåligt och köper det.
Det är ju inte alltid lätt att veta vad som är bra och vad som är dåligt, speciellt i början också... Och flera luras väl av de i djuraffärerna..

Anmäl
2007-04-11 02:10 #12 av: Grodan

konstigt... man får inte misshandla djur på irl eller på tv... hm... men man får sälja redskap som man kan misshandla/döda sina djur med!?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2007-04-11 14:03 #13 av: Elenril

Jo det är konstigt...

Vi får väl starta en kampanj där vi försöker få alla som köper in och säljer sådant här att förstå att det kan vara rent skadligt för djuren!
Mycket beror ju nog på okunskap

Anmäl
2007-04-11 17:36 #14 av: Pehpsii

money money money. Roten till en jävla massa ondska

Anmäl
2007-04-13 20:05 #15 av: Tina-A

Ja, usch! När vi hade hamster råkade vi som tur var aldrig ut för något, men nu har jag inte köpt hamsterbädd på säkert 7,8 år! Hemskt om det skulle hända något med ens djur bara för att man köpt något farligt till dom och liksom tvingat det på dom..!

.: Dance like there is no tomorrow :.

 

Läs min blogg - www.hejtina.blogg.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.