Fikarummet! (OT)

Utbrytarmusen

2006-04-08 20:49 #0 av: cosmonita

Jag har en riktig rymmarmusling här hemma. Allt började när han flyttade hit innan jag hade fått tag i en bra bur. Han skulle bo i en hamsterbur var det tänkt. Jag var beredd på att han skulle kunna ta sig ut, och mycket riktigt; att passera genom gallret var inget problem för honom.

Jag väntar fortfarande på ett par beg. burar som jag ännu inte fått hem pga svårt att hitta en tid för hämtning så jag satte in musen i en transportbur i går kväll som en provisorisk lösning, i 1-2 dagar. Jag hade försäkrat mig om att ventilationshålen inte kunde släppa igenom honom.

I morse när jag kom hem från jobbet fanns han inte i transportburen heller!

Varje gång han rymt har han stannat i närheten av buren så han har inget behov av att fly för livet. Han gillar väl inte att vara begränsad helt enkelt.

Jag åkte iväg till zoobutiken på em och köpte en ny bur.

Vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med detta inlägg, men jag tycker att han är väldigt bestämd och försigkommen Skrattande

Fotot ger förklaringen till hur han kom ut ur transportburen Glad

 

 

Anmäl
2006-04-08 22:34 #1 av: Grodan

Man måste inte alltid ha något att säga - fast jag tycker då att du sa något!!! Plastlådor klarar inte möss speciellt länge, typ!

Jag VET!!! Jag har ju en förkärlek till Petboxar... snart inga hela lock på några av dem. Lagar dem emellanåt, men tycker det är för lätt för mössen att gnaga på burarna.

Dock kan man förstå att små burar inte är speciellt trevligt. De av mina hanar som fått ett leklådehem mår mkt bra idag, så om jag kunde skulle alla mina möss få mkt mkt större burar. Jag skjuter dock upp det till den dag jag har större rum till dem! Nu får de turas om att bo i leklådeburar.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2006-04-09 19:22 #2 av: cosmonita

Ju större bur desto bättre naturligtvis!

De båda ovannämda burarna var ju högst temporära lösningar. Dock tillåter tyvärr inte min lägenhet heller att jag har så stora burar jag skulle vilja till mina djur. Drömmen är att i framtiden kunna ha ett helt rum bara för burdjuren och kunna bre ut sig.

Jag har också märkt att det är individuellt hur viktig burstorleken är för möss. Vissa verkar må hur bra som helst i lite trängre bur och gnager varken galler eller visar på andra sätt att de vill ut medan andra är mer rastlösa och rymmer så fort tillfälle ges. 

 

Anmäl
2006-04-09 19:32 #3 av: Grodan

Precis. Jag undviker att avla på djur som inte trivs i fångenskap - dvs som biter sönder burar och rymmer eller gnager i galler el dyl.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2006-04-09 19:44 #4 av: cosmonita

Ja, det är klokt tänkt!

Anmäl
2012-12-10 18:47 #5 av: Grodan

Gammalt, men tänkvärt!Skrattande

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-12-11 13:03 #6 av: ariama

Mmmm, det är ju viktigt att våra små burmöss trivs i sina små burar, annars är det ju verkigen synd om dem. Så, det är tänkvärt.

Mer tänkvärt: Hur passiviserade vill vi ha våra möss? För, en mus som lätt finner sig tillrätta i en väldigt liten lådbur, vilken "aptit" har de egentligen på livet? Obestämd

Vill vi ha "gosedjur" (typ plysch), eller vill vi ha små levande varelser att samspela med?

Det viktigaste för mig, är "glimten-i-ögat-möss", med bus och nyfikenhet och synlig glädje i hjärtat. Det är då de är så vansinnigt bedårande och näpna!!  Men de ska fortfarande var lugna och väl hanterbara, och gott tåla burar som är mindre än "hela rummet" Flört.

Anmäl
2012-12-11 13:06 #7 av: ariama

Det värsta är ju förstås, när fel möss hamnar hos fel ägare. Så de livsglada mössen hamnar i de små burarna och förväntas "sitta stilla".

Och de som föredrar att "sitta stilla" får en stor bur som de inte utnyttjar, och förväntas hänga med på äventyr som de inte uppskattar.

Eller??

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.