Beteende, hälsa & skötsel

Tyska möss/ Ålder

2011-06-06 08:41 #0 av: bkruby

Vad är Tyska möss förnått eller är det inget speciellt alls? Att dom helt enkelt bara är från Tyskland? haha knasig fråga

 

Orkar inte göra en ny tråd så jag frågar detta med.

Kan man se hur gammal en mus är?

Anmäl
2011-06-06 08:50 #1 av: Nali

syftar du på splash mössen eller bara normala olika färger som även finns i sverige?

De är inget speciellt med tyska möss, de är som du skrev de kommer bara från tyskland. Sen så har tyskland några andra olika färger än vi i sverige t.ex. splash mössen som vi inte har lyckats odla fram än här i sverige.

annars håller man sig till svensk, engelsk eller sve/eng (detta betyder inte att mössen är från england eller sverige bara på hur de ser ut).

Svensktypade möss är små och har små öron. engelsktypade möss är större och har så kallat ''dumoböron''

Sv/eng typade möss är en mix.

 

Att se ålder på en mus är väldigt svårt om man inte har stamtavla, men ju äldre de är desto mindre aktiva brukar de va och så började få gråpäls

Anmäl
2011-06-06 11:26 #2 av: Artlink

Ja, det är lite slarvigt av oss. När vi talar om finska möss och tyska möss så talar vi om möss med finsk och tysk härkomst, oftast importerade linjer därifrån. Nail har helt rätt här. Vi skiljer på typ och det är en helt annan sak än härkomst. Då talar vi om engelska möss (importer) och engelsktypade möss (möss med större storlek/öron, längre svans).

Man kan se om en mus är "gammal", alltså slut i kroppen. Men det är inte samma sak som att den är gammal i ålder. Vissa möss blir gamla och slitna redan runt ett år medan andra är som mogna 40-åringar när de är 1.5 år och lever gott fram till, eller över, sin 2-årsdag.

Unga möss, alltså möss under ett år, ser gamla ut om de blir sjuka. De kan få tuffsig päls, kutig kroppshållning, insjunkna sidor, bli flåsig och kisig i ögonen utan att det har med ålder att göra.

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2011-06-06 12:12 #3 av: bkruby

Jaha okey, bra att veta :) För jag har hört att "Tyska" möss är "perfekta" men då kanske det bara är för labb tester och sånt?

Anmäl
2011-06-06 14:47 #4 av: Nali

#3 alla möss är väll perfekta de är väll mer vi som har blivit så kära i splash mössen som artlink får ifrån tyskland (?) så man tycker de är helt perfekta och otroliga

Anmäl
2011-06-07 13:01 #5 av: bkruby

Mina möss är svarta men jag såg faktist att de är lite grå håriga under magen, men de är hur aktiva som helst! Så det är ju bra det :)

Anmäl
2011-06-07 16:07 #6 av: Grodan

Tyskland är ett stort land och där finns det många mycket duktiga musuppfödare. Duktiga att föda upp Standardenliga fina möss som vinner på utställningar.

Jag har själv 5 möss som är födda i Tyskland. Jag hade några fler men de har dött av rossel och ålder.

  1. Chilloutarea´s Rowan (kallas för Roland), hane, PEW, SH
  2. Chilloutarea´s Ömäjsing, hona, SÖ Gul, SSH
  3. Chilloutarea´s Spläsh, hona, Splash, AX
  4. Chilloutarea´s Raven, hona, Black Fox, SH
  5. Chilloutarea´s Charcoal, hane, Black, SH

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-05-10 18:01 #7 av: Grodan

Chilloutarea´s Charcoal, hane, Black, SH lever fortfarande här. Han är snart 2 år gammal. Han är född juli-augusti 2010 typ...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-05-10 21:12 #8 av: Artlink

#7 vad kul!!!

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.