Beteende, hälsa & skötsel

4 galna brudar

2012-01-14 21:11 #0 av: Grodan

Trots att jag noga hade valt ut ett matchande föräldrarpar i temperament och lynne blev jag lite besviken på de fyra töserna som fick bo kvar hos mig. Eftersom de var spattiga och inte alls uppskattade mig från de var ca 5 veckor (mellan 2 och 5 veckors ålder var de dock ljuvligt lugna och goa) tills för någon vecka sedan, bestämde jag att de skulle få bo tillsammans i en egen bur och få lite mer rehab än övriga möss.

Jag tog upp dem en kort stund varje dag. Fick tala om för fröken 1 att hon inte skulle krafsa i min hand, för fröken 2 att hon inte behövde pipa när jag höll i henne, för fröken 3 att hon inte behövde hoppa iväg från min hand eller arm och för fröken 4 att hon inte behövde gräva ner sig i buren och springa undan för jag skulle ändå ta upp henne... i ett gäng veckor...

Sedan tröttnade jag på dem (de sprang för mkt för min smak och kunde inte sitta kvar på lilla raststället). Tog bara upp dem snabbt, gav dem en puss var och satte ner igen. I några veckor.

För en vecka sedan tog jag dock på mig rehab-glasögonen och pratade med dem en lång stund.

Jag blev mycket glatt överraskad. De hade banne mig SAKNAT MIG (och vår lilla rehabstund tillsammans)!!! Kontakten som aldrig funnits där fick jag se en liten liten miniskymt av. Fröken 1, 2 och 3 uppförde sig exemplariskt. Visst bufflade de runt i min hand när jag höll i dem alla tre, men en och en var de riktigt lugna och trygga - jämfört med tidigare. Fröken 4 var fortfarande svår att få upp ur buren men i handen var hon bara lite osäker men lugn.

Idag väntade fröken 1, 2 och 3 på mig. Två hoppade upp i gallret och en satte sig sött och bara glodde upp mot mig. Och de hoppade nästan frivilligt upp i min hand. De fick springa lite på gallret på sin bur (eftersom den lilla rastplatsen inte är säker för dem och det inte finns någon annan plats helt enkelt) och fröken 2 (piplisa) och fröken 3 satte sina tassar på min hand. Fröken 4 däremot... suck... ja hon bara springer undan och gömmer sig... hon är så feeeeeeeeeeeeg...

Men jag är glad i mitt lilla trasiga hjärta, att de vackra töserna faktiskt blivit bra. Det tog bara typ 4 månader...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-01-14 22:01 #1 av: Artlink

Du har ett otroligt tålmod! Och jag tycker också att det var skönt att de gav med sig till slut, för din skull. Lite lön för mödan är du ju värd Kyss

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-01-14 22:44 #2 av: Lamina

Är du säker på att dom inte bara var döva då och inte hörde vad du sa? Oskyldig

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2012-01-14 23:08 #3 av: Artlink

#2 Tillfälligt lomhörda. vaxpropp?

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-01-14 23:34 #4 av: Grodan

#1 Ja, jag hade det, sen tröttnade jag ju på dem. De var så spattiga och rassliga. Jag fattade inte vad som gått fel med parningen. Och jag var besviken, men jag tänkte vänta ut dem. Så att jag kan se om någon av dem någonsin blir en bra mus.

#2 lol... mina möss har bra hörsel... de lyssnar efter mig...

Det är ju tyvärr så just nu att jag inte åker till dem varje dag, så de är lite ensamma... eller kanske man säger isolerade... (fast Magnus kollar ju till dem och ger dem mat, så det är faktiskt någon som kollar dem varje dag - han går in och glor på dem även fast jag inte ber honom.. hehe)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.