TÄVLINGAR

Marsmusen

2012-02-01 08:16 #0 av: ajanki

Posta bidrag
- ladda upp foto och skriv berättelse om musen -
i denna tråd till och med 25/2

Varje månad har vi en tävling: månadens mus. Medlemmar på mus-ifokus deltar genom att bifoga ett foto på sin tammus, ca 800 pixlar brett, samt en personlig berättelse om den. Endast ett bidrag per person. Månadens mus avgörs genom röstning av medlemmarna - denna vinner ära i all evighet

Sedan kommer någon av dessa möss koras till årets mus. Det kommer ni; medlemmar i musifokus få rösta om!

Obs! Ett bidrag / person gäller! Välj ett foto som är ca >>>>800x600 pixlar<<<< - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma och se små bilder. Större går bra då det skalas ner till 800x600.

Erat bidrag lägger ni i den här tråden ända fram till den 25/2(omröstning sker sedan endast till den sista i månaden)

Glöm ej den personliga berättelsen om musen!

 

Anmäl
2012-02-01 10:44 #1 av: [finamöss]

Nu vill jag tävla med Kajsa, min agouti berkshire hona som gjort stora framsteg tack vare min lugna och goa Dolly. I dag är Kajsa en äventyrslysten och framåt liten flicka som gärna går runt själv och upptäcker livet utanför buren. Hon är otroligt vacker tycker jag med.

Anmäl
2012-02-01 20:15 #2 av: Flubben

Det här är Pia. Jag tog hem Pia och tre andra honor från skolan för inte allt för länge sedan. Pia är en underbar liten tös. Hon är snäll och social. Hon var den som var först upp i handen och när hon väl hoppat ner ska hon genast upp igen. Jag är verkligen glad att jag skaffade henne hon är verkligen en liten busmus! Kyss

Anmäl
2012-02-02 20:52 #3 av: Josefineep

Här är lilla Weed, hon flyttade in hos mig för 3 veckor sedan nu. Då var hon bara 7 v gammal och riktigt liten, men hon har redan blivit jättestor och vuxit sig in i sina då riktigt stora öron. Hon tillsammans med den andra musen jag köpte mina första möss. Just Weed har jag fastnat för lite extra för hon alltid är så himla pigg, vaken och glad! Sitter jag vid datorn sitter hon alltid på huset och tittar på mig till jag hämtar henne. Sötnosen!

Anmäl
2012-02-02 21:51 #4 av: Artlink

Här kommer en långväga resande mus, Hugo Boss.

Han har rest med Kent från Holland via Danmark till Sverige och bott hos honom tills jag kunde få hem honom i början av januari. Min första reaktion var: Nä, honom vill jag INTE ha! Han är ju ASTREX!!! Ja vill inte ha astrex...

Besviken lät jag fakta sjuka in och jag hade kämpigt, för jag hade blivit kär...dels så gillar jag mörka (alltså beige grundfärg) splashar med mycket svart. Det hade han. Dels gillar jag manlga hanar, och det var han...och dessutom var han snygg...jättesnygg...

Ja, ja, han fick följa med hem till slut, och vad jag är lycklig för mitt beslut! han är en så rar hane. Han satt då med två andra hanar och de slogs när det kom hem så han liksom burkamraterna är fulla med småsår. Det gör att han förmodlige inte kan följa med på nästa utställning, så jag får behålla honom för mig själv och njuta av honm här hemma :)

Jag och hans två fruar njuter och pussar på honom Kyss

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-02-03 00:14 #5 av: Vattnadal

Jag slår till med en Vattnadals Qornell. Kör på namn ur floran, och q är svårt, stavar om K-växter då. Mamman till Qornell, Björndalens Rhapzody Lyrics, fick två kullar förra vintern, och sattes sedan ihop med en annan hane, Vattnadals Xannadu i somras. Det hände ingenting, så jag gav upp. I november fanns helt plötsligt en kull ungar i buren, små som tusan, och jag matade på massor. 2 söner stannade med pappan och döttrarna flyttade ut med mamman. Hon var så smal och fin, att jag misströstade om en andra kull, men hon växte, och dagen före julafton föddes Q-kullen. Lyrics började då tunna ur, började rossla och inget hjälpte, trots lax, ärtor, fårben, ägg och annat smaskigt. När kullen var 3 v gammal hittade jag henne död i buren. De blev lite skvättiga och nervösa, men upptäckte snart att min hand inte var så tikig ändå. När kullen var drygt 4 v, delade jag hanar från honor. De 3 Q-grabbarna flyttade ihop med de 5 grabbarna ur P-kullen. De killarna är lite äldre, och på bästa sortens temperamentsavel. Gänget cvamperar nu ihop, och vi får se hur länge det varar. Qornells pappa bodde med bröder länge, så jag håller tummarna.

Egentligen gillar jag inte satin, men då Q-kullen fick bättre typ än sina ädre bröder, och de bara är 3, får han kanske stanna ändå. Han är ju ett litet charmtroll, flirtar gärna med mig.

MVH Elin

Medarbetare på spetsar och urhundar. VD på Draghundcenter

Anmäl
2012-02-05 12:58 #6 av: Exoticas

SAFARI!

Undermusen Safari är en liten hane som ALLTID lyckas rymma, vad jag än sätter han i. Han vill så gärna vara med och gosa hos mig så att han sitter och ser ledsen ut vid bur luckan om han inte har lyckats rymma!

 

 

/Josefin

www.Tejasmamma.se - Teja 2/9 2013 - Försöker med Syskon 

Anmäl
2012-02-10 10:38 #7 av: Love&Peace

Jag vill att  min Oscar ska delta...för att han är så söt och snäll. Har varit trygg här sedan dag 1. Han är black/tan. Otroligt fin, smart och kelig. Finare muskille kunde man inte önska. Kommer gärna upp i handen när det erbjuds. Min son har aktiverat och tränat honom nästan dagligen och han verkar gilla det=) Har lärt sig komma på inkallning. Just nu är han ivrig i hinderbanan. Oscar är våran älskade familjemedlem. Han sätter guldkant på vardagen.

Anmäl
2012-02-10 19:25 #8 av: Micee

Det här är lilla Vega, hon är en av mina 2 nya tjejer. Hon är jättemysig och vill alltid vara i min hand, när jag skulle hämta mina 2 tjejor så blev det lite problem så jag fick fel mus, men nu är jag glad för det, för Vega är så underbar och perfekt! Skulle inte ändra på henne för nåt!

Anmäl
2012-02-13 20:18 #9 av: OliviaK

Det här är lilla Majken. Hon flyttade hem till mig tillsammans med sin syster Disa för cirka tre veckor sen. Ända sen första dagen har hon varit väldigt social och kom snabbt överens med mina andra, äldre möss. Redan nu är hon den som kommer först fram och hälsar när jag sticker in min hand i terrariet. Har jag hållit i henne och sätter tillbaka henne i buren igen så spanar hon alltid en stund efter hur hon skulle kunna ta sig tillbaka ut till mig, ibland är hon så charmig så jag måste ta ut henne lite till. Hon är helt enkelt en jättemysig liten mus som jag är otroligt glad att ha. Skrattande

Anmäl
2012-02-21 15:45 #10 av: Natalb

hoppar då in med Nala som jag hämtade tillsammans med systern Nikita hos Ariama för ca 1 vecka sedan.
Nala var riktigt blyg i början men har nu blivit mycket mer nyfiken och nosar gärna på handen men vågar inte riktigt än gå upp själv.
Så det kan vara lite svårt att få upp henne ur buren men när hon väl är uppe så är hon en rikgit mysmus, och hon verkar även gilla att fottas <3

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.