Beteende, hälsa & skötsel

sjuk mus!

2012-02-04 16:20 #0 av: Ketang

För ca 6månader tog jag hand om två möss som då sas vara runt 3månader. Nu har en av tjejerna tappat formen, blivit väldig tunn. Hon ser gammal ut för hon har blivit lite grå och hon ser ut att ha fått påsar vid kinderna. Hon sitter mest stilla och kniper ihop ögonen. Nu har jag virat in en handvärmare i do handduk och hon kröp ihop uppe på den direkt!
Blir hon inte bättre tar jag henne till vet på måndag och avlivar henne. Nästa fråga är då om den andra honan jag har behöver sällskap?

Anmäl
2012-02-04 18:28 #1 av: Grodan

Det är brukligt att ge musen som är kvar sällskap. Vill du fortsätta med möss som husdjur rekommenderar jag att du skaffar två snälla honor som kan göra henne sällskap.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-02-04 19:22 #2 av: Ketang

Egentligen har jag inte haft några planer på att ha möss alls. Men dom här skulle bli orm mat så jag tog hand om dom istället. Frågan är om det finns någon i närheten som vill ha en mus som är dryga året?

Anmäl
2012-02-04 19:42 #3 av: ajanki

Var bor du då?

Anmäl
2012-02-04 20:01 #4 av: Tiaran

Ketang det finns nog många som skulle kunna tänka sig att "adoptera" den "friska" musen om det vill sig så illa att den andra inte piggnar till.

själv tog jag hand om en mus för ca 3 veckor sedan där hennes kompis hade dött och den som ägde mössen var helt förtvivlad och bara ville sluta helt och inte ha möss längre (dem hade även planer på att avliva den kvarvarande).

så omplacering av möss brukar gå att ordna rätt bra (speciellt om det är honor av nån dum anledning)

hoppas dock att den sjuka kryar på sig så att du kan behålla båda två :)

Anmäl
2012-02-04 21:41 #5 av: Ketang

Jag finns utanför Jönköping. Om det är så att den sjuka musen dör, hur akut är det att omplacera eller skaffa sällskap till den andra jag har?

Anmäl
2012-02-04 22:28 #6 av: Ketang

Nu är hon död. Hon dog i kramper i min famn :'(

Anmäl
2012-02-04 22:37 #7 av: Tiaran

aww :( *tröstar* det är aldrig lätt att mista en vän Gråter

 

om du nu väljer att omplacera den kvarvarande musen så kan du försöka göra det så fort som möjligt då den kan (säger inte att den kommer) bli lite deppig av att vara ensam, den kan även klara sig ett  tag själv bara du pysslar om den lite extra under tiden.

Musen som jag adopterade fick vara ensam i ca 1 månad innan jag kunde få hem den från Karlstad och hon har en ny kompis nu som hon trivs med (hon som hade musen bor i karlstad och hennes kille bor i sthlm så han tog med sig musen när han skulle åka hem därifrån) annars brukar inte transport vara så omöjligt heller om det behövs.

 

jag beklagar verkligen att din ena mus dog och jag hoppas att du kommer vilja ha möss senare om du inte behåller den du har kvar.

*tröstkramar*

Anmäl
2012-02-04 22:40 #8 av: Lamina

Nej vad synd! *tröstkramar*

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2012-02-04 22:50 #9 av: Ketang

Just nu vill jag bara få hem en ny så fort det bara går. Men samtidigt så vill jag inte vara med mm detta fler gånger. Jag har känt igenom henne noga nu och hon har tumörer runt hela halsen och är riktigt mager. Fy! Tänk mm hon led länge? Känner mig som en dålig musägare. Hjälplös när hon låg i mina händer och hyperventilerade och krampade innan hon rullade ihop sig som en liten boll och dog. :'(

Anmäl
2012-02-05 08:49 #10 av: ajanki

#9 En stor tröstkram till dig!

Du ska inte alls känna dig som en dålig musägare, en sak med möss är att dom visar inte hur dåliga dom är förrän det nästan är försent:(

Så du ska inte ta på dig skulden för detta!

 

Anmäl
2012-02-05 08:55 #11 av: Ketang

#10 Tack! Men nu jagar jag sällskap till honan som blev lämnad och det var inte det lättaste. Sen är frågan... hur mycket kan man lita på att en vanlig svensson ger mig två honor om man svarar på ex en blocket annons? Jag vill verkligen inte ha hanar till henne. Och jag kan tyvärr inte se skillnad.

Sen är frågan, ska man ta en vuxen mus eller ung?

Fy! Jag har drömt mardrömsliknande drömmar om min stackars tjej som ligger i et te låda i frysen i väntan på våren :-(

Hur gör ni med era möss? Jag vill inte slänga henne i soporna, har blivit sjukt fäst vid den lilla krabaten :-(

Anmäl
2012-02-05 15:18 #12 av: Grodan

Tröstkram!

Vet du varifrån mössen kom från början?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-02-05 15:52 #13 av: Mymlan

#11 Köp av en uppfödare här inne på mus.ifokus.. Jag tror Kent *här i mus.ifokus* i Tyresö har mus bebisar till salu, han har fina möss..

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.