Beteende, hälsa & skötsel

Vänjer de sig vid lukten av katt?

2012-02-13 13:15 #0 av: Tsunamis

Jag har ju två katter utöver mina smådjur. Hur hanterar möss lukten av katt? Vänjer de sig eller har de alltid en inbygd instinkt att katt = fara? Jag har inte vågat haft mina möss ute på soffan ännu men jag skulle gärna vilja stänga in katterna i sovrummet och låta muslingarna springa av sig lite. Men tänkte att de kanske blir skraja över att soffan luktar rovdjur?

Två av mina tjejer verkar strunta i katterna i alla fall, de kilar gärna runt utanpå min tröja trots att katterna är i närheten och jag motar in dem i tröjan igen.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2012-02-13 13:24 #1 av: Lamina

Det tror jag nog dom gör. Mina 2 första flickor har i princip växt upp med katten brevid (och ibland på) buren, och dom är helt orädda för henne. Har jag dom lösa på sängen kan dom helt obekymrat gå fram och nafsa henne på nosen, som för att säga "du ska inte vara här". Är dom inte rädda för katten lär dom ju inte vara rädda för kattlukten heller.

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2012-02-13 16:08 #2 av: Charlie2006

Mina har aldrig brytt sig om katterna/katternas lukt (vare sig nya eller dom som är födda här hemma), gissar att hela vårat hus luktar katt, sen smitter gärna katterna in i burarna (dom gör inget mott mössen), och även det struntar mössen i.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.