Avel & Uppfödning

Städa buren..

2012-02-23 22:25 #0 av: DarkPin-up

Tjat.. :) Men som sagt aldrig haft dräktiga möss och mus bebisar hemma :) Bättre att fråga mer än inget..

Som ni vet så fick Perla bebisar igår.. De verkar ha gått bra! Hon ligger inne i huset och de piper från och till där inne. Låter som bebis pip. Kikade liiite förut och såg några bebisar inne i hennes hus. Men eftersom de inte är ett hus med avtagbart lock på så är de svårt att få sig en titt på hur dom har de.

Akvariumet dom är i behöver röjjas upp lite.. byta spån och så. Kan jag lyfta upp huset med henne och bebisarna i och lägga dom i aktiverings kartongen medans jag städar akvariumet,eller blir hon stressad då? Båda mössen verkar lugna och goa. Äter och dricker som dom ska och Bianca pysslar och grejjar med mumsrullarna. Kommer och nosar som vanligt när jag byter mat och vatten. Som också är dräktig såg jag idag! Känns ändå skönt att båda är hos mig än där dom va förut.

Men ledamt att båda ska behöva få ungar i så tidig ålder :(

Men tillbaka till frågan.. Kan jag snygga till de hos dom nu eller stressar de henne? Bara kasta ur er info hur ni gör! ;)

Anmäl
2012-02-23 22:53 #1 av: Exoticas

Jag brukar lyfta ur moder och städa runt om huset, eller där hon boat!

Fast ibland när jag känner modern mycket väl, vilket jag oftast gör så brukar det inte vara några problem att ha henne kvar! =)

/Josefin

www.Tejasmamma.se - Teja 2/9 2013 - Försöker med Syskon 

Anmäl
2012-02-23 23:39 #2 av: [aammE]

Jag brukar lägga honan i en transportlåda och ungrna i en annan, sedan städar jag som vanligt och lägger ungarna där de var, brukar spara själva boet. Men jag känner mina honor att mycket väl, jag vet att de tål det.

Anmäl
2012-02-24 00:14 #3 av: DarkPin-up

Okej tack igen för svar :)

Sista frågan.. sen tror jag att jag har koll på läget!:)

Två mamma möss i samma akvarium? Ena har fått nu.. och de går bra. Men snart dags för Bianca verkar de som. Syns nu på hennes mage efter Perla fick att hon är tjockis. Ska jag sära på dom?

Anmäl
2012-02-24 00:16 #4 av: [aammE]

#3 Det går nog bra att ha dem ihop, personligen brukar jag sära på dem för jag är så feg. X)

Anmäl
2012-02-24 00:22 #5 av: DarkPin-up

Ja jag skrev ett inlägg för några dagar sen om att ha dom ihop nu när Perla skulle få bebbar,bestämde då att ha dom tillsammans för att dom aldrig varit utan varandra och är systrar. Har gått bra.. peppar peppar! Men nu är båda snart mammor. Kanske är annorlunda då.. :) Tur dom inte känner av min nojja.. ;) Men allt har glidigt på jätte bra här hemma!

Anmäl
2012-02-24 02:09 #6 av: Exoticas

Det är bara att hoppas på att inte båda blir hotade av varandra och inte en enda unge blir kvar, men gör det som känns bäst!

/Josefin

www.Tejasmamma.se - Teja 2/9 2013 - Försöker med Syskon 

Anmäl
2012-02-24 02:25 #7 av: DarkPin-up

Är de som skrämmer mig nu när båda ska ha/har bebisar.. Dom får toppen mat,är inte osams och trivs.. lite som helan och halvan. Så om jag särar på dom nu kanske dom blir mer stressade över de. Om man kunde få facit i handen på en gång,hade ingen varit gladare än jag! :) Tror Bianca skulle bli stressad av att bli flyttad till ett annat akvarium då hon verkar älska att vara där hon är..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.