Bur, strö, inredning & tillbehör

Terrarium i plexiglas!?

2012-02-27 14:58 #0 av: Tsunamis

Är det möjligt att hitta eller bygga själv kanske? Kanske dörrar i glas till gnagtokiga möss.

Har ju insett fördelarna med terrarium för man får ju mycket bättre kontakt med mössen. Men jag tycker dem i glas kan vara ganska dyra men framförallt tunga! Öppna samla-lådor är heller inget alternativ här hemma pga katterna.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2012-02-27 15:04 #1 av: [jaxwire]

Ja absolut bygga själv går, jag har byggt i plexiglas. Dock hade jag lite tunnare skivor så de blev inte lika stabilt som ett akvarium/terrarium men de funkade! =)

Jag köpte plexiglas skivorna på K-rauta och akvarielim på Clas Ohlson

Anmäl
2012-02-27 16:34 #2 av: NinaS

#1 Spännande! Bilder? :)

Anmäl
2012-02-27 16:40 #3 av: NinaS

#0 Funkar det inte med lock på lådorna då? Jag har satt nät i locket och fäst locket med låsclips. Tycker det känns säkert iaf, å andra sidan får mina katter inte vara i smådjursrummet...

Anmäl
2012-02-27 16:50 #4 av: Tsunamis

#3 Jo det är så jag har nu. Har också lådor där taket är nät och de lådorna står i lagerhyllor så där kommer inte katterna åt. Men det känns inte hundra med dem för mössens skull - man kommer ju in i buren ovanifrån inte från sidan där de själva kan välj att komma fram till en. Har ett par mak 4 labburar också och har jag dem i huvudnivå så funkar det ju men jag gillar inte locken riktigt, blir lätt 'giljotiner' i min fantasi i alla fall  Förvånad

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2012-02-27 19:19 #5 av: Grodan

jag tror på ett hembygge eller beställningsbygge där skjutdörrarna ev är i plexiglas. Eller delvis i plexiglas. Jag tänker mig endast en ram och med nät i mitten. Ram Aluminium och nät på hela ovansidan och även längst upp på sidorna.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.