Avel & Uppfödning

Föra ihop familjer

2012-03-02 23:42 #0 av: DarkPin-up

Bianca och Perla mössena jag har är syskon och har alltid varit med varandra.. dela på dom nu eftersom båda har fått ungar. Nu undrar jag när man kan föra ihop båda mus familjerna? Hanarna är inte inräknade såklart.. Brukar de gå bra bra eller kan de bli så att de blir osämja mellan dom?

Frågar rätt mycke nu om dräktiga möss men har inte haft mus ungar hemma,så är rätt ny de. Eftersom de visade sig att dom va dräktiga när dom kom. Läst..  och läst på de som finns.. Men alltid bra med personliga tips och kommentarer :)

 

Anmäl
2012-03-03 00:05 #1 av: Hyeonmu

Är buren stor nog (inte bara enligt JV eller standard, utan enligt mössen) och bra mat alltid finns i buren bör det gå bra. =) Ibland har jag haft mammamöss som inte gillat att andra honor flyttat in även när ungarna är 4-6 veckor, jag brukar muta med extra god mat några dagar då. Det brukar gå bra och jag har sett det som att mammorna helt enkelt oroat sig för mat för sina bebisar. Ibland har det fungerat först efter att jag flyttat alla till en större bur, trots att buren varit väldigt rymlig enligt mig. Så, testa helt enkelt. Sätt ihop dem som du skulle göra med några vuxna möss som ska flytta ihop - ny fräsh bur som ingen varit i förut. 

Sen skulle jag vänta till 5 veckor bara för att vara säker, mina mammamöss kan vara mammiga länge.

Anmäl
2012-03-03 00:17 #2 av: DarkPin-up

Har köpt ett 600 l akvarium där dom ska få vara alla tillsammans sen. Tycker de är viktigt att dom bor rymligt när alla ska vara tilsammans sen,ska spara nästan alla tjejjer så. Och de är inte använt och dom är i mat himmel riket här,dom kanske får liiite för mycke gott ibland,men de behöver dom :) Men då testar jag.. och tror de kommer gå fint! Tack :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.