Mat och utfodring

Dagens middag

2012-03-17 16:08 #0 av: Artlink

Idag är det lördag och just den här lördagen blir det kalas :)

Jag får ofta hem matrester från bla förskolans salladsskål. I torsdags blev det "bara" majs och ärtor. Andra dagar kan det vara enbart massor med gurka som blir över, inte så mycket näring i det, men poppis ändå.

Idag serverar jag dem en blandning av matkorn, grönsallad, majs, gurka och morot och ost. Det finns liiite kasssler och kokt potatis också men potatis brukar de inte gilla.

Till det får de risgrynsgröt med massor av smör :)

Just nu är det så underbart att kunna ge mycket god blötmat för kassan är skral och det blir lite troftigt då och då. Det är absolut inget fel på rätt sammansatt torrfoder, men...ja, jag vill ge dem det där extra så klart.

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-03-17 16:12 #1 av: Rönisch

gröt med smöt! Kanman ge vilken gröt som helst? =) Vad kul att även uppfödare med mycket djur kan ge "extra god" mat ! =)

Anmäl
2012-03-17 16:47 #2 av: Artlink

31 Jag ger ofta extra god mat men sedan nyår ungefär har vi reducerad inkomst och det märks...jag kan liksom inte plocka vad jag vill i hyllorna längre :(...

Osockrad fullkornsvälling tillreder jag lite tjockare. Kanske inte tjock som gröt, men så den kan skedas upp. Mycket poppis! Ungar under uppväxt får det när mjölken sinar hos mamman. Mamman kan också behöva lite extra efter allt hon har gett i 3 veckors tid :) även gamla möss på ålders höst skämmer jag bort extra.

Nu är det engelsktypade möss jag har. Svensktypade blir feta lätt och kan inte få just gröt med smör eller välling. Helst inte ost heller tror jag. Men sallad med ärtor, majs, morötter och potatis ska även de erbjudas så klart

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-03-17 16:54 #3 av: Rönisch

#2 ååh, har blandat i samma bur, synd att alla inte kan äta samma mat! =/

Dricker möss mjölk? Ost har jag faktist gett...brukar ge något extra varje dag dock inte i stora mängder och tycker inte mina har blivit tjocka ännu, lagom är bäst kanske =)

Anmäl
2012-03-17 17:18 #4 av: Minoth

#0 kassler fick vi ju i fredags på förskolan ;)

Medarbetare på Burfåglar och Undulater

Anmäl
2012-03-17 20:08 #5 av: Littlem

Ser himla smarrigt ut!

Anmäl
2012-03-17 20:25 #6 av: Artlink

#3 näää, dricka mjölk är onödligt. vet inte om det är som andra djur (katt, igelkott osv) som får ont i magen av komjölk, men mjölkbaserad mat går bra. tex risgrynsgröt eller pannkaka

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl