Beteende, hälsa & skötsel

Sanering

2012-03-31 14:09 #0 av: Artlink

Japp, nu är den igång, den stora vårsaneringen, kan vi väl kalla den :)

Inget ont utan något gott med sig. Nu passar jag på att kasta sånt där som blir instuvade under hyllor, på hyllor, mellan hyllor. Som söndergnagda hus som man kanske kan få användning av, halvtrasiga vattenflaskor som aldrig används. trasiga hjul som var så dyra att köpa så jag inte kan kasta dem. kartonger, papprullar, palstpåsar. ja, jösses vad man samlar på sig! Stora terrarieväggen i trä som tar en enorm plats åkte ut. Dessutom stjäl den inte bara utrymme utan ävenljus eftersom den är målad i matt mörkgrå färg. Ut med den bara!

Nu har jag tömt stugan på allt utom mössen. jag har skurat och ångtvättat en gavel (både väggar, golv, lister och tak) där jag staplat tvättade burar med medicinerade möss för att tömma en hel hyllsektion. Sedan bärs de över till dotterns lilla ministuga som tillfälligt ä uppvärmd för avlastning.

ångtvätten då, vad är inte det för en perfekt mojjäng??? Först skrubbar jag rent allt, mekansikt rengör. När buren ser ren ut, så ångtvättas den.

Ja, jag började ångtvätta, inte bara vägar, tak och golv ute i stugan, utan även burar och inredning, men...det var som att hålls med en kärscher inomhus. Det blir ju blött tilslut eftersom ånga är vatten. trotts en stor handduk under så blir det lite slaffsigt. Nä, enklare att hålls i duschen, både med mekanisk rengöring -skrubba, skrubba, skrubba, massor med sköljvatten och därefter med ångtvätten.

Tio burar och 15 möss klara så långt. Bara att bita i och fortsätta. tre kvalster är hittade!!! Himla tur! Visserligen bara en halvstor och två miniatyrer. jag hoppas nu att jag hittar ytterligare några stora.
De åker till SVA på måndag Skrattande

 

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-03-31 15:30 #1 av: Mymlan

Varför inte bära ut det som skall ångtvättas i trädgården så slipper du allt slaffs

Döm Inte Människor Genom deras utseende. För du kan Inte se deras insida.

I am who I am, so like it or kiss my, yeah you know exactly what to kiss.

Smile to the world, than the world smiles to you

 

Anmäl
2012-03-31 15:45 #2 av: Camillhe

Vad bra att du hittade ett par till och skickar in till SVA, ska bli intressant att höra vilken art dom är. Jag beundrar verkligen dig som orkar allt det här, hade nog knäckt mig helt.

Anmäl
2012-03-31 16:10 #3 av: Artlink

#1 här blåser det svinkallt! Känns som minus 15 i vinden. Går inte att hålls utomhus tyvärr... jag hade tänkt varit ute och så varmt som det var förra helgen hade varit perfekt. men så läste jag också att ångtvätten var ämnad för inomhusbruk och jag tror att låg lufttemp minsta vindpust säker temperaturen på ångan så den inte når sina 130°C

#2 Ja, just nu var jag jätteglad att jag hittade några till. Jag hade till och med odlat dem. Jag lät bli att städa en smutsig hanbur förra helgen i hopp om att hålla några kvar till denna helg när jag ändå skulle sanera allt. kan låta märkligt, men jag är en nyfikan prick.
Jag blir inte knäckt pga EN sanering. men hjälper inte denn grundliga omgång plus en medicinering till om 5 veckor, DÅ kanske jag blir knäckt, för det är inget man vill stå med varje helg direkt...

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-03-31 17:01 #4 av: Artlink

men det är slitigt...60 samlor/burar och 8 stora terrarier. På 4 timmar har jag hunnit med ca 20 samlor, det går för långsamt med alla moment men jag orkar inte hålla högre tempo.
I höstas fick jag ryggskott och jag känner redan nu i rygg och knän at jag måste avbryta inom ett par timmar och fortsätta i morgon.

 

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-03-31 23:48 #5 av: Grodan

Duktig du är! Du är förlåten och ursäktad för att du inte deltog i påsk-tävlingen denna gång. Kyss

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-04-01 07:32 #6 av: Artlink

#5 haha, tack! Nej, det gick inte att hinna med. Men tävlingen klarade sig fint utan mig och rösta hinner jag i alla fall :)

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2012-04-01 20:55 #7 av: Grodan

#6 fast det tycker inte jag riktigt att tävlingen gjorde, men det går ju inte att tvinga folk

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-04-01 23:10 #8 av: Artlink

#7 men Ååååh, så snällt! Då lovar jag vara med nästa gång Kyss

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.