Möss med djur och människor

Allergisk?

2012-09-02 12:47 #0 av: emplaaan

Kan man bara vara allergisk mot mössens kiss? Jag känner inte av mössen på något sätt, ingen snuva, kliande ögon osv. Men idag för en stund sen när jag hade mössen på axlarna så blev jag "Kissad" (hehe) och då kände jag att det började klia och sticka..  då gick jag och tvättade av det och märkte att jag hade något slags nässelutslag precis där musen hade kissat, någon som känner igen sig?

Utslagen försvann på bara några minuter så det är igentligen inte ett så stort problem men jag tänkte höra ifall det är "vanligt" att man får så.

Anmäl
2012-09-02 12:49 #1 av: ajanki

Ja, jag känner igen det! Om mössen kissar direkt på min hud så får jag likadant! Men efter jag tvättat mig så försvinner det ganska fort.

Anmäl
2012-09-02 13:31 #2 av: Grodan

#0 Japp. I urinen sitter massor med allergiframkallande ämnen. Även på människor som inte är allergiska kan det klia när möss kissar på huden. Speciellt om mössen gör rivmärken på huden kan det klia där. Även på folk som inte är allergiska.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-09-02 18:25 #3 av: Minoth

Är också allergisk mot muskiss och det kliar på mig :)

Medarbetare på Burfåglar och Undulater

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.