Mat och utfodring

Leverpastej?

2012-09-04 15:54 #0 av: HolyFuck

Jag undrar helt enkelt om det är okej för möss att äta leverpastej? Tänkte på att det kanske finns olämpliga kryddor eller något liknande i.

Anmäl
2012-09-04 16:03 #1 av: Grodan

Helt ok. Jag ger dock inte mina det så mkt, utan de får rå färsk kycklinglever.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-09-04 16:06 #2 av: HolyFuck

Okej! Råkar ha det hemma, så tänkte det vore praktiskt om även den lille kunde äta av det! :)

Anmäl
2012-09-04 16:10 #3 av: Grodan

Läs innehållsförteckningen och bestäm om du tycker att det är lämpligt.

Detta innehåller Scans bredbara leverpastej:

Fett fläsk, grislever, vatten, potatismjöl, socker, salt, druvsocker, lökpulver, kryddor, antioxidationsmedel E301, arom, konserveringsmedel E250.

från Scans hemsida

 

Inget jag spontant skulle välja att ge mina djur. Jag väljer gärna mat utan socker och E-ämnen... Men det finns många olika leverpastej!!! Och det händer att jag köper sånt och har som typ godis, men mest då till råttorna. Jag tycker att det ska innehålla lever, grädde mm. Den bredbara innehåller väldigt mycket vatten och den skivbara innehåller ibland vetemjöl...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-09-04 16:39 #4 av: HolyFuck

Tack för hjälpen! Ska kolla innehållet, och se om han ska få smaka en bit. Är fortfarande lite av en djungel med vad de kan äta, men jag lär mig hela tiden :P

Anmäl
2012-09-04 17:13 #5 av: Grodan

#4 Leverpastej som är sötad kan säkert användas som "godis" och i små små portioner. Men det beror ju också lite på hur musen är.

Det finns precis som hos människor även hos djur sockerberoende. Jag har en råttkille här hemma som är det. Han har bott hos fodervärd, som tyvärr inte uppmärksammade att råttorna endast valde att äta det som var ordentligt sötat - varför han nu valde att mata dem med översötad mat... det övergår mitt förstånd... Råttan kom hit med 250 grams övervikt, han var slö, trött och hängig. Jag gav honom mat. Han glodde bara på den. Gjorde ett test och kollade om han ville ha en bit banan. Han SLÄNGDE sig över den. Jag förstod. Han ville bara ha socker. Efter 1-2 veckor åt han maten jag gav honom och han blev även lite piggare och gladare. Nuhar han gått ner de gram han hade i övervikt och ligger på 650-720 gram, vilket jag anser är lagom för en Arinella-kille.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.