Beteende, hälsa & skötsel

En böld på en av våra söta möss!

2012-10-06 09:19 #0 av: Getsson

Hittade ett inlägg som talade för att dessa knölar är väldigt vanligt bland möss. Men den dök upp så fort, liksom ena dagen ingenting och nästa en stör böljd vid högra bakbenet. Kan dessa knölar sluta växa eller går det bvara utför?

Anmäl
2012-10-06 14:34 #1 av: Artlink

Knölar kan vara dels

tumörer som växer olika fort. Vissa exploderar från en ärta till en valnöts storlek på en vecka medan andra kan ha mindre tumörer som stannar av. Sitter tumören illa till kan den vara ett hinder för musen i olika aktiviteter, som att äta eller hålla hygienen. Sitter den bra till kan muen leva ett tag med sin knöl.

När knölen verkar föranleda problem av något slag måste ändå musen avlivas alternativt opereras, men tumöroperationer på möss är mycket sällsynta. Tumörer uppkommer ofta när musen blir gammal och den är då dels känslig för narkos och dels benägen att få nya tumörer efter att den första tagits bort.

Cancer som äter sig in i organ och föranleder fruktansvärd pina och plåga för musen. Här är det avlivning som gäller för att skona musen från en pågsam död.

Abcesser som är en varinfektion och som kan gå tillbaka och försvinna helt. Råttor har en virussjukdom med smittsamma abcesser, något som jag aldrig har hört talas om när det gäller möss, men jag har haft två honor som haft absesser framme vid bringan/halsen och som blivit stora som en grön ärta för att efter ca en vecka minska och försvinna helt.

 

Hur stor är knölen nu? Verkar den ömma? sitter den fast eller kan du känna runt om den?

 

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.