Beteende, hälsa & skötsel

imorgon smäller det !

2012-10-11 12:03 #0 av: nlinds

Imorgon ska jag in till stan och kolla på en grupp hanar. Jag är nervöst pirrig i magen, som första gången man skulle få en hamster när man var liten, fjärilar i magen.

Men nu behöver jag lite råd ! När man sätter ned dom i buren, ska man börja hålla på med dom direkt så dom hinner vänja sig vid mig eller bör man vänta någon dag så dom hinner känna sig trygga i sitt nya hem ?

För övrigt så behöver jag lite namnförslag.
Känner redan på mig att det kommer bli en liten Seamus (shameus uttalas det) , Men den andra då ?

Tycker att namnet Theo är fint. Skrillex också.
Jag vill ha gulliga men ändå "tuffa" namn :D

Anmäl
2012-10-11 12:31 #1 av: Grodan

Bra att du ska åka och hälsa på mössen.

Känn efter med hjärtat.

Lova mig att om mössen inte är trevliga eller att något inte känns 100%, att du inte tar med dig en hem bara för att... Lova mig att du kan säga nej. Det är din styrka som köpare. Du behöver inte. Det finns såååå mycket möss. Om du inte hittar din mus/dina möss imorgon, så gör du det en annan dag. Jag lovar.

Köper du hem en mus bara för att du inte kan säga nej - för att det är skämmigt att säga nej, för att du lixom lovat uppfödaren att du skulle köpa en mus osv osv - så kan det tyvärr resultera i ett mycket dåligt förstagångsmusägande och faktiskt leda till att du ALDRIG mer vill ha möss. Jag har sett det många gånger.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-10-11 12:48 #2 av: nlinds

Jätte bra att du säger det. Jag har väldigt svårt för att säga nej. Men jag har fått erfara det när jag skulle köpa min råtta sista gången, den smickrade mig inte precis, och kunde inte säga nej, så jag tog den ändå. ALDRIG mer säger jag. Detta ska bli perfekt och jag lär inte ta hem någon mus som inte smickrar mig och som jag inte tycker om. Det lovar jag :)

Anmäl
2012-10-11 12:51 #3 av: Grodan

#2 Bra! Skrattande

Alltså rätt hane kan bli fantastisk! Se bara till att det då blir rätt hane och inte att du bara tar en för att du tror att den ev blir lugnare sedan. Är den inte lugn och trevlig med dig när du hälsar på den, kommer den inte vara lugn och trevlig sedan heller. Generellt sett.

Du behöver eg inte lång tid, men du måste hålla varje mus i handen ett par minuter, prata med den och fråga om den är intresserad av att bo hos dig. Iaktta vad den gör. Håll den nära ditt ansikte och se om den är intresserad av att lyssna på din röst, se in i dina ögon... kanske lukta på din näsa? Eller annat som du själv känner är viktigt.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-10-11 13:02 #4 av: nlinds

det ska jag absolut göra :D ! låter så mysigt !

har du några namnförslag :D ?

Anmäl
2012-10-11 13:13 #5 av: Charlie2006

Ja som Grodan skriver så ska man inte köpa om det inte känns rätt. Får se om du fastnar för någon/några av pojkarna, men nu får du ellerfall klämma och känna på dom istället för att gå efter bild. :) och kän dig inte tvingad att köpa någon av dom. ;)

Anmäl
2012-10-11 13:16 #6 av: nlinds

Haha, jätte snällt. Ska klämma och peta och gosa och se ifall jag faller för några av pojkarna :D hihi ska bli så skoj ! och spännande !

Anmäl
2012-10-11 13:17 #7 av: Grodan

Jag som uppfödare är alltid aktivt med när köpare väljer möss/råttor. Visar musen/råttan tydligt att det är fel människa så talar jag om det. Ibland får jag även tala om hur de ska hantera djuren osv. Jag vill absolut inte sälja till fel hem, det blir bara en gnagande oro i mitt bröst om det blir så.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2012-10-11 13:19 #8 av: nlinds

Så ska det vara. Seriöst och ärligt. Ni som uppfödare hjälper otroligt mycket vad gäller val av individ osv. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.