Beteende, hälsa & skötsel

Kliar och tvättar sig mycket

2013-01-13 01:06 #0 av: punkmusic

Som rubriken säger har Kissen börjat tvätta sig väldigt ofta (trots tillgången till badsand) och han kliar sig också med bakbenet och munnen på ett och samma ställe... Kan det vara så att han är allergisk mot tillexempel det spånet jag använder "Chipsi Citrus" eller kanske maten jag ger honom?

 

Isånna fall hur testar man det effektivast? (genom att byta till annat spån och annan mat, eller har ni några andra tips och ideer?)

Anmäl
2013-01-13 02:54 #1 av: UlrikaD

Jag kan ju inte säga helt säkert att det beror på det. Men jag googlade på namnet och fick upp "Pressat spån med en citrusdoft."

Det är liksom två stycken nej på en gång. Spån är inte så lämpligt att ha som underlag till möss. Och parfyrmerade saker i en bur ska man aldrig ha till något djur.

Jag hade testat någonting annat till att börja med. Alspån använder många. Jag själv använder oftast Stl-strö.

Sen vet jag inte vad du ger honom att äta. Någonting särskilt som inte är vanligt? Djur krafsar sig ofta nära munnen om de mår illa. Men det är väl kanske inte så vanligt bland möss.

Min gissning är på spånet, det är ju också lättast att byta ut som du ser snabbast resultat om det gör nån skillnad.

Anmäl
2013-01-13 03:04 #2 av: UlrikaD

Kollade runt lite mer och en del kaninägare använder det och det ska vara dammfritt och inga kemiska tillsatser. Men jag hade nog börjat i den ändan i alla fall.

 

Anmäl
2013-01-13 04:24 #3 av: Lamina

Kliar han sig med bakbenen OCH munnen på samma ställe? Låter som ohyra tycker jagm koll i pälsen om du kan se något som rör sig, eller ägg, eller sår. Om han fortsätter så bör du ta honom till veterinär och be att få stronghold.

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2013-01-13 11:05 #4 av: Velinga1984

Jag hade uppsökt veterinär. Kan vara ohyra eller svamp.

Anmäl
2013-01-13 23:01 #5 av: punkmusic

Okej jag ska byta spån och kolla om det blir bättre :) Maten är ingen ovanligt, han har dock fått frukt och lite annat som jag inte gett honom förut, kanske är något där också. Men saken ska undersökas, tack för alla svar :)

Anmäl
2013-01-14 07:43 #6 av: ajanki

Säger som #4. Det kan vara ohyra eller svamp också. Ser du nåt i pälsen? Ser huden röd eller irriterad ut?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.