Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
TÄVLINGAR

Marsmusen

2013-02-01 09:42 #0 av: ajanki

Posta bidrag
- ladda upp foto och skriv berättelse om musen -
i denna tråd till och med 25/2

Varje månad har vi en tävling: månadens mus. Medlemmar på mus-ifokus deltar genom att bifoga ett foto på sin mus samt skriver en personlig berättelse om den. Vid årets slut koras någon av månadsmössen till årets mus.

Regler:

  • Endast ett bidrag per person.
  • Välj ett foto som är minst >>>>800x600 pixlar<<<< - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma och se små bilder. Större går bra då det skalas ner till 800x600.
  • Musarter som får delta: tammus, taggmus, natal, zebramus och pygmemus.
  • Flera möss får finnas på bilden men vi ser helst att det endast är en mus ifokus för att visa och berätta om denna speciella individ.
  • Personlig berättelse på minst 2 meningar eller 500 ord.
  • Månadens mus avgörs genom röstning av medlemmarna - denna vinner ära i all evighet


Erat bidrag lägger ni i den här tråden ända fram till den 25/2

(omröstning sker sedan endast till den sista i månaden)

Glöm inte den personliga berättelsen om din mus och lycka till!

 

 

Anmäl
2013-02-01 10:04 #1 av: Velinga1984

Min fina Selma (Int.BP Stål-Kajsa) får vara bidraget i mars. Selma är född 1 januari 2012, och charmade mig totalt trots att jag tyckte att hon hade ful färg. Men smaken ändrade sig angående färgen och Selma har fått 2 kullar här hemma. Men nu är hon pensionerad från både avel och utställning då Selma visade på sista utställningen att det inte var hennes grej. För mig gör det ingenting, så Selma kan få njuta av att bara vara mystant åt unga honor för där trivs hon nog bäst ändå Kyss

Anmäl
2013-02-01 15:23 #2 av: alwaysBFF

Min lilla Nougaten får vara med i denna tävling,Detta e min första mus innan jag började med avel och sånt, jag skulle helt enkelt få åka och välja en mus i en affär med mamma till sällskap och trickträning m.m,tittade i varge bur och frågade vilken som var mest sällskaplig av sej, dom visade och pekade ut många möss, sista buren nere i hörnet som inte allst va med dom andra mössen vart jag intresserad på och ville se, jag frågade vad detta va för mus och dom svarade att den musen inte gick att hantera och va rädd för allt och alla och skulle avlivas, jag sa att jag ville se den, och dom lyfte upp huset,under låg en livrädd mushane och kröp in mot hörnet och darrade,jag sa att han vill jag ha,fick honom och buren för 20 kr. Många timmar, dagar och veckor gick åt att bara sitta med handen i buren, sakta och säkert började han nosa på handen, en gång vart jag biten oxå, men jag gav inte upp, en dag när det gått exakt 4 månader och 6 dagar så kröp han upp i min hand och slickade på mig, jag hade lyckats, jag hade vunnit hans förtroende, idag när jag sätter ner handen kommer han direkt upp i handen och älskar att vara uppe, han somnar även alltid på min tjocktröja, jag har aldrig träffat en sån mus som han, han e helt otrolig. min finaste Nougaten, har oxå många bebisar efter honom idag :)

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.