Beteende, hälsa & skötsel

Nysmus

2013-02-04 22:38 #0 av: Josefineeklid

Min älskade "lilla" Hedvig har blivit jättesjuk. Gråter Hon får dock medicin nu, veterinären säger att hon har mycoplasma och då kände jag verkligen hoppet brista litegrann. Hon har börjat blivit lite aggressiv (hon bet mig i fingret idag, fick ett litet sår men det gjorde inte ont) och hennes päls är helt tuffsig. hon har gått ner i vikt också, äter inte som hon ska. kan ju bero på Baytril förstås, den gör väl mössen lite illamående och sådär? Jag är orolig för henne. Hon är världens bästa mus. Hon är alldeles seg och andas ryckigt och våldsamt. Åååh, jag är så orolig! Är rädd för att lämna henne hemma när jag går till skolan för att det känns som att jag sviker henne om jag inte är där hela tiden och passar henne. Är rädd att det ska hända något.

Det är ganska dragit i våran lägenhet. Ganska kallt. Kan det bidra till att hon blivit dålig? Det knäppa är att hon var frisk ena dagen, andra dagen var hon som en helt annan mus. Usch.

Har ni något tips på t.ex matgeggor som kan vara hjälpsamma? Eller bara allmänna råd? Gudars. Rynkar på näsan

Anmäl
2013-02-05 08:22 #1 av: Littlem

Bara kallt brukar inte va farligt men dragigt är inte bra. Går det inte ställa buren nånstans i nått hörn där hon får stå utan drag?
Jordnötssmör tipsade grodan om nånstans, det innehåller mkt fett vilket blir extra energi åt dem .Annars är lax och ärtor bra med mkt antioxidanter.

Anmäl
2013-02-05 11:05 #2 av: Josefineeklid

Ska jag införskaffa sockerfritt jordnötssmör eller "vanligt"? Vi har ett litet extrarum (det är mer som en passage) i lägenheten där det inte finns några fönster och är därmed inte alls lika dragit. Jag har ställt in buren där nu. Jag har gjort en gegga med lax, ärtor, hallon och blåbär m.m som jag tinar upp ibland och ger dom.

Anmäl
2013-02-05 14:35 #3 av: jollycox

När min mus fick baytril så gick hon ner i vikt, jag gav jordnötssmör(fanns bara icas egna på affären) och gav mycket färskmat och då gick hon upp igen.

Anmäl
2013-02-05 17:36 #4 av: Artlink

fullkornsvälling är kraftig mat som man kan ge som tillskott när det kniper. 
normalkriska och vuxna djur blir feta av välling så det är enbart till digivande honor, ungar eller krassliga djur

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-02-05 18:32 #5 av: Grodan

Köp några paket havrekli  och blanda ner i torrfodret samt i färskmaten och se till att hon får dagligen.

Havrekli innehåller betaglukan, som höjer immunförsvaret och kan göra möss friska. Har själv botat flera snuviga möss under vintern.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-02-06 17:21 #6 av: Josefineeklid

Visst borde jag låta henne bo själv under tiden som jag medicinerar henne och ger henne "specialmat"? Eller spelar det ingen roll? Alla andra av mina möss har precis blivit friska så jag vill inte att de ska bli sjuka igen. Obestämd

Anmäl
2013-02-10 17:11 #7 av: Josefineeklid

puttar upp tråden lite, skulle behöva veta 

Anmäl
2013-02-10 17:29 #8 av: Grodan

Jag vet inte vad jag ska svar riktigt. Det är en fråga för din veterinär egentligen.

Det är så konstigt att i en flock på några djur så blir en sjuk av en bakterie och skall medicineras. De andra då? De har ju samma bakterie. Ska den som är sjuk medicineras och sedan direkt återinfekteras av sina burkamrater?

Jämför ohyra. Du behandlar inte en i flocken eller en av dina möss. När du väl blivit drabbad behandlar du ALLA!!!!

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-02-10 17:50 #9 av: Josefineeklid

Jag har behandlat alla. Dom är friska nu. Hon var inte sjuk när dom var det, men jag gav henne medicin ändå. Grejen är den att hon blev sjuk under tiden som jag behandlade dem, så nu när dom är friska så är hon fortfarande dålig.

Jag tänker att eftersom hon gått ner så himla mycket i vikt och behöver extra mat så vore det kanske dumt om de andra, nu friska, mössen åt upp det för henne eftersom hennes aptit inte är den bästa just nu.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.