Beteende, hälsa & skötsel

Skaffa möss!

2013-02-22 21:34 #0 av: Jessiegirl1811

Jag vill jättegärna skaffa möss. Enda problemet är min mamma som tycker att möss och råtter är äckliga. Nu vill jag få tips av er som har möss om hur man kan övertala en person som är rädd. Jag hade gärna viljat veta lite om hur man ska hålla möss och dem olika sjukdomarna. Ja, allt möjligt om möss igentligen. Glad

Anmäl
2013-02-22 21:47 #1 av: Sync

Det är ganska mycket och säga om möss bara sådär.. hehe. Men det är skillnad mellan råttor och möss! 

När det gäller din mamma.. försök att börja med att det är DU som ska ta hand om dem.. hihi. Min pappa tycker inte alls om möss och gillar inte ens att jag själv har dem. Men Eftersom jag tar hand om dem och aldrig frågar om hjälp ( eftersom det behövs inte. De är verkligen lätta husdjur att ta hand om egentligen! ) så bryr han sig inte så mycket längre. Mamman behöver ju inte hantera mössen heller. Har du en bra bur så är det inga chanser att musen rymmer. Men helt ärligt vet jag inte hur du ska kunna övertala din mamma när hon är rädd/äcklad. :p

Det där med sjukdomar.. menar du deras sjukdomar eller såna som skulle kunna smitta människan? Vad jag vet så har inte tammusen någon smittsam sjukdom som människor skulle kunna drabbas av.. men det kan jag ha fel i. Har iaf aldrig stött på det. 

Anmäl
2013-02-22 21:52 #2 av: Jessiegirl1811

Deras sjukdoma skulle jag vilja veta. Hur mycket kostar möss i månaden asså mat, strö, veterinär etc?

Läste att man kan ge barnmat till möss ibland är det sant?


 

Anmäl
2013-02-22 22:15 #3 av: Sync

Humm.. det finns nog någon artikel här .. Är nämligen inte så bra på sjukdomar sådär. Länkar så fort jag hittar den. 

Jag själv äger från och med idag 5 möss. De kostar mig 200-400 kronor i månaden kanske.. kanske lite överdrivet nu. Veterinär är något som inte inträffar så ofta, förhoppningsvist. 

Anmäl
2013-02-22 22:19 #4 av: Jessiegirl1811

#3 Tack för hjälpen! Glad

Anmäl
2013-02-22 22:33 #5 av: [Random_Sweet]

Säg att det är DU som ska ta hand om dom och sen kan du även tillägga att det inte är samma sak som en hund, Och att möss faktiskt bara lever i ca 2-3 år. Så det är ju inte precis som en hund som kan leva upp till ca 10år :P


Min mamma va precis likadan först.. Och när jag va ca 12 år så fick jag iaf 3 honor. Och nu är jag 14 år och har 13 möss och en mamma som är väldigt nyfiken då mina honor har ungar ;)


Så om din mamma bara ger dig chansen att skaffa möss så kommer hon säkert efter ett tag tycka att dom är söta :) så va de för mig.

Och hur man håller dom: Man kan hålla dom i svansen. Men bästa sättet är väl att stoppa ner handen i buren och låta musen gå upp själv :) Jag brukar ibland ta handen runt mina, som när man plockar upp någonting, Men oftast så kommer dom av sig själv :)

Anmäl
2013-02-22 22:53 #6 av: Jessiegirl1811

Vissade min mamma lite bilder precis. Så sa hon att om jag skulle få en att det skulle bli en vit men inte gråa eller "viltfärgade"!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.