Fotografier

Tom, min sista nakenfis

2013-03-17 11:40 #0 av: Artlink

Jag skrev ett lååångt inlägg om min historia med nakenmössen från första förälskelsen fram till jag lade ner men allt försvann när jag postade och jag orkar inte skriva om det. blä!

Inlägget gick ut på att visa upp den sista nakenmus jag har, som egentligen är en heterozygot nakenmus (sk lakeland). Han föddes i den sista kull jag tog, mellan lakeland+korthår, i augusti 2011, nästen exakt ett år efter jag fick hem mina första från England. 

Tom föddes i en kull där broder Tony är korthår ch systern Toya var lakeland (död sedan några vekor pga en tumör vid strupen ca 18-19 mån gammal)

Tom är en underbar farbror som lever ett fridfullt liv med sin bundsförvant och bror Tony och jag hoppas jag får ha dem båda kvar ett bra tag till :)

vare sig Tom eller Toya har gått i avel som ni nog förstår.puckeln på skuldrorna är en fettpuckel som äldre korpulenta herrar kan få Hjärta

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-03-17 11:48 #1 av: Artlink

Till minne av Toya, bilder från ettårsfirandet långt innan tumören dök upp och tog hennes krafter...Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-03-17 12:05 #2 av: Artlink

här är den lilla Time For-kullen som bebisar i augusti 2011 tillsammans med softed-kullen (splashar och cp). 

Toya syns med sin teckning. Tony är svart, ligger under Toya och Tom ligger unders och syns inte här


lite äldre. Tony är svart korthår med vita stårån på ryggen. Tom är blå lakeland (stålgrå). Den rosa korven är TAMs Time For Toddy och den svarta lakelandhanen är en hane som kullades bort. Minns ej hans namn nu. 

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-03-17 16:13 #3 av: VStromberg

Har inte ens de med päls i kullen morrhår? 

MVH Viktoria S
- Sajtvärd på Agility Ifokus

Anmäl
2013-03-17 17:19 #4 av: ajanki

Asch då, så synd att det du skrev försvann, jag hade gärna läst det!!

Det är nåt särskilt med dom här nakenfisarna Hjärta

Hoppas du får behålla Tom och Tony länge till!!

Anmäl
2013-03-17 18:44 #5 av: Artlink

#3 jodå, korthåren har morrhår, men inte lakeland

#4 ja, jag blev så irriterad och trött!!! ArgZombie

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-03-18 05:59 #6 av: ariama

Fina foton på vackra möss! Trist när i.Fokus tar inlägg man gjort. När jag skrivit långt, kopierar jag innan jag skickar. Har förlorat inlägg en gång för mycket ;-)

Artlink, när du skriver och visar så här fina bilder på nakenmössen, så glöm inte bort att det alltid finns helt nytillkomna läsare, och att bli förälskad är lätt!! Att "vilja ha" är ännu lätttare :-)

Alla vet inte nakenmössens historia, hela berättelsen. Så, jag skriver det igen, för miljonte gången:

Genen för nakenhet medför även musungar vars hornhinnor krackelerar, torkar ut och förstörs, mössen blir (under smärta!!) blinda.

Jag vill att den meningen ska vara häftad vid nakenmössen. För deras egen skull är det inte möss som ska finnas! Hur vackra och underbara de friska individerna än är!!! :-D


 

Anmäl
2013-03-18 08:37 #7 av: Tsunamis

Bör förtydligas med genen för 'en' sorts nakenhet. 'Den vanligaste sortens nakengen utan morrhår' om man nu vill förtydliga ännu mer. Vet att du vill sätta avskräckande exempel men att skriva all naket är ju lite fel.

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus

Anmäl
2013-03-19 12:31 #8 av: Artlink

Jag skrev som sagt en låååång historia om allt detta med de naknas nackdelar men orkade inte göra om det. Ville ändå de individerna i tråden en puss på nosen

Det var dumt så radera om Tom och Toya inte får finnas med. Skriva om hinner jag inte

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-03-23 01:33 #9 av: Camillhe

Forlat for ett OT, men om ni forlorar text pa ifokus kan det ofta hjalpa att klicka pa bakatpilen i weblasaren. Da kan man fa fram sin text igen. (ursakta om det ar svart att lasa, ar i usa och har inga prickar)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.