Bur, strö, inredning & tillbehör

bur av samla-låda

2013-05-11 20:24 #0 av: Lottavo

måste man ta ut lucka i sidan om man gör bur av samla? Eller räcker det att fixa ventilation i locket?

Anmäl
2013-05-12 09:50 #1 av: ajanki

Har inga såna burar själv men skulle tro att det behövs ventilering även på sidan.

Anmäl
2013-05-12 13:44 #2 av: Grodan

Jag har ju akvarium till några av mina möss. Där är det endast ventilation upptill. Det tycker jag funkar. Jag gillar akvarium till smådjur, men många gör inte det för de anser att det ger dålig ventilation.

En fördel med gallerbur och nätventilation på sidor är att ifall burar i en uppfödning står nära varandra så skvätter spån osv mellan burarna. Det kan hjälpa till att mössen får samma bakterieflora, så att det blir lättare vid hopsättning. Hygieniskt, nej, men bra för mössens hälsa förmodligen.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-05-12 19:59 #3 av: Lottavo

Ja uppfödning tänkte vi inte ägna oss åt... Men det känns som om en samlalåda är ett ekonomiskt alternativ till stor bur. Om man ska sätta i "ventilationsnät", vad ska man då använda? Och om man vill ta upp "hanteringslucka", hur högt upp skall den då vara? Det känns som om vår ena älskling inte skulle stanna kvar i buren om den sitter för lågt, hon är alldeles för nyfiken... Funderar

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.