Avel & Uppfödning

Ha uppfödarnamn

2013-05-16 20:24 #0 av: Aranea

Har funderat lite på en sak. Är det inte så att man inte får skriva ut prefix på sina egenuppfödda möss förrän man är registrerad i svemus?

Anmäl
2013-05-16 20:35 #1 av: Grodan

Jo, så är det för medlemmar i SVEMUS. Dock väljer få att bli medlemmar och registrerade/godkända uppfödare i SVEMUS. Många väljer att ha en uppfödning, och använda ett prefix, som ej är godkänd/registrerad i någon klubb. 

Ni som valt att stå utanför klubb men ändå vill slänga er med ett prefix och föda upp möss får gärna också svara på Araneas fråga.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-05-16 21:11 #2 av: Sync

Jag tycker det bara är ett enklare sätt att veta vart ifrån musen kommer. Tycker inte alls det behöver vara bindande med en klubb eller något. 

Anmäl
2013-05-16 21:15 #3 av: [Miss_björnbär]

Jag hade gillat om man kunde ha uppfödar prefix även om man inte är godkänd uppfödare inom SVEMUS men att man på något sätt måste skriva ut att man inte är en godkänd uppfödare bara för att visa lite mer specifikt vart mössen kommer ifrån men det är ju också väldigt fint att få ett prefix när man väl blir godkänd :)
Så jag som inte är det vill både ha men inte ha förens jag är godkänd :P
Tror jag har skrivit godkänd 6 gånger i denna lilla text nu.

Anmäl
2013-05-17 20:31 #4 av: Aranea

Jag tycker att det är en sorts kvalitetssäkring. Om vem som helst kan använda prefix hur som helst tappar det en del av sin funktion anser jag.

Anmäl
2013-05-19 14:36 #5 av: Artlink

Jag såg denna tråd under veckan men hann inte svara då.

När jag skaffade mig möss reagerade jag starkt på att folk kunde använda sig av uppfödarnamn hur som helst bara de inte gick under stagdar som motsatte sig detta. Jag gick faktiskt i första hand med i SVEMUS och skaffade mig både kunskap och meriter just för att på sikt kunna få ett prefix. Och när jag äntligen hade det som stolt uppfödare fick jag se att folk kastade sig mig uppfödarnamn till höger och vänster som de själva ville. 

med andra ord; är man inte med i tex SVEMUS så är det fritt fram. Det är helt åt pipsvängen jättefel i min hjärna men går inte att styra. 

Däremot vet jag att tex SVERAK (katt) sätter till ett SE* innan uppfödarnamnet när katteriet är reggat i SVERAK och den märkningen får alltså inte användas utanför föreningen. Detta kvalitétssäkrar på en helt annan nivå.

Jag har haft funderingar på att föreslå en liknande märkning för registrerade uppfödare i SVEMUS. Dels för att köpare enklare ska kunna gallra dessa prefix mot egenhändigt tagna uppfödarnamn och dels för att märkningen ska visa att uppfödaren genomgått uppfödarprov blivit godkänd och skrivit på/godkänt SVEMUS regler och rekommendationer för uppfödare.

Om vi kan knycka just SE* vet jag inte, men ett liknande system vore välkommet. 

Just stjärnan i samband med musnamn har använts i SVEMUS istället för CERT eller PK (* är PK och ** är CERT tror jag) men det används inte så ofta längre och jag hittar heller ingen info om det 

SE* Morakullan's Chim

Visst ger det en större status? Pokal


Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-05-19 14:45 #6 av: Sofy

#5 Tänkte lägga upp ett sånt förslag i tråden men vågade inte riktigt då jag är helt ny på musfrontenSkämsLåter som en super bra idé!

Medarbetare på Matlust

Anmäl
2013-05-19 14:51 #7 av: Grodan

#4 Mycket bra idée! Stjärnan kanske man ska strunta i om det fortfarande är så att man med den anger hur många CERT en mus fått (innan den erövrat titel)

Annars kan man på div forum som här förbjuda att andra än uppfödare som är registrerade/godkända uppfödare i en klubb får använda sig av prefix. Exakt hur det skulle gå till vet jag inte riktigt. Vart ska man dra gränsen?

Å andra sidan kan man strunta i det och bara släppa det löst. Betala 200 kr så får du regga möss med prefix i SVEMUS...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-05-19 14:53 #8 av: [Miss_björnbär]

#5 Det tycker jag låter som en smart idé.

Anmäl
2013-05-19 15:08 #9 av: Artlink

#4 Mycket bra idée! Stjärnan kanske man ska strunta i om det fortfarande är så att man med den anger hur många CERT en mus fått (innan den erövrat titel)

Det räcker ju med SE kanske SE-Uppfödarnamn?

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-05-19 15:25 #10 av: Artlink

jag tog tag i saken nu direkt och skickade in förslaget till sittande styrelse Skämtar

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.