Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
TÄVLINGAR

Augustimusen

2013-06-27 19:04 #0 av: ajanki

Posta bidrag
- ladda upp foto och skriv berättelse om musen -
i denna tråd till och med 25/7

Varje månad har vi en tävling: månadens mus. Medlemmar på mus-ifokus deltar genom att bifoga ett foto på sin mus samt skriver en personlig berättelse om den. Vid årets slut koras någon av månadsmössen till årets mus.

Regler:

  • Endast ett bidrag per person.
  • Välj ett foto som är minst >>>>800x600 pixlar<<<< - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma och se små bilder. Större går bra då det skalas ner till 800x600.
  • Musarter som får delta: tammus, taggmus, natal, zebramus och pygmemus.
  • Flera möss får finnas på bilden men vi ser helst att det endast är en mus ifokus för att visa och berätta om denna speciella individ.
  • Personlig berättelse på minst 2 meningar eller 500 ord.
  • Månadens mus avgörs genom röstning av medlemmarna - denna vinner ära i all evighet


Erat bidrag lägger ni i den här tråden ända fram till den 25/7

(omröstning sker sedan endast till den sista i månaden)

Glöm inte den personliga berättelsen om din mus och lycka till!

Anmäl
2013-06-28 10:04 #1 av: Velinga1984

Mitt bidrag är Alvis född 2012-11-15. Han är en blekt argente cream och den som är närmast på kortet. Bakom sig på kortet är hans kullbror. Pga att kullbrodern inte kan ställas ut så kommer inte heller Alvis ställas ut då jag inte vill riskera att de får bo själva. Alvis är en underbar pojke som gärna kliver upp i handen på folk han känner Hjärta

Anmäl
2013-07-01 18:48 #2 av: hejkomochhjälpmig

Den här lilla killen heter Cedriel, född 2013-02-23, och han är min allra, allra sötaste mus (men jag viskar det bara tyst i hans öra så att inte de andra mössen hör!)

I grund och botten är han egentligen en blyg viol även om det inte märks så ofta. Ibland förstår han inte alls varför i hela friden jag kommer och knackar på mitt på dagen eller varför han skulle komma upp i handen när han ligger och sover som allra bäst!

Då kan man få sig en blick som allt för tydligt talar om för en att man nog inte är riktigt klok. Det kan behövas lockas, pockas och fjäskas på alla de möjliga sätt när han är på det humöret men det får ta den tid det tar - han är en mus värd att vänta på!

Morgon och kväll är en annan femma, då vill han mer än gärna vara med. På grund av hans bestämda åsikter om när och hur det egentligen passar att umgås och hans numera ganska väldresserade matte har Cedriel blivit "frukostmusen". Då passar det sig minsann (!) och han springer omkring som en liten galning på matbordet och lever rövare, läser tidningen, sitter på axeln eller klänger på händerna och tigger mat.

Innan han hade fått sitt nuvarande namn kallades han för Pandan pga av hans fläck över ena ögat och hans rätt roliga teckning som på något vis påminner lite om en panda. Teckningen på baken inkluderar bland annat en prick som är supergullig - det tycker hans helt och hållet opartiska matte iallafallOskyldig

Anmäl
2013-07-03 19:49 #3 av: Grodan

Jag tänkte berätta om en engelsktypad tjej som är född här hos mig. Hon är inte speciellt gammal, bara 2 månader, och hon är en mus med mycket fart i. Jag är inte så förtjust i möss med fart i. Det är dock två saker som gör att jag väljer henne med hjärtat.

Den första saken är att hon inte är rädd för mig, inte rasslig, utan finner mig ganska intressant. Hon kommer nästan alltid först ut ur buren och upp i min hand, medans hennes systrar sakta nosar sig fram till min hand. Men hon slutar inte i min hand utan fortsätter upp på armen, upp på axeln och vidare. Ibland ner i behån, ibland upp på huvudet... eller ja, försöker komma upp på huvudet. Hos mig råder det sedan många år klättra-i-ansiktet-förbud, så hon stoppas där... och ibland försöker hon till och med klättra via min rygg ner på golvet. Och det fick mig att smälta lite. En högt älskad släkting, Morakullan´s Ximo, var nämligen likadan i späd ålder.

Den andra saken är att hon äter mat från mina fingrar, även utanför buren. Är det kladdig mat slickar hon försiktigt och är det hård mat som till exempel en bit mandel så sitter hon bara och äter medans jag håller. Hur kan ett gammalt grodhjärta inte smälta av något sådant?

Tjejen heter Morakullan´s Nationalist. Hon är född första maj 2013. Hennes mor var en extremt vacker Silver Agouti vid namn Tulip from Henry van Raaij. Tyvärr blev Tulip bara ca 8 månader gammal. Hon fick en tumör. Far är den genomgoa herren Morakullan´s Åfficiösmus, Blue Stone (aaccchdd), som idag är ca 1år 7mån.

Jag hoppas att Morakullan´s Nationalist ärvt lite av sin faders otroliga flocksmarthet och snällhet mot människor och andra möss. Än bor hon bara med sina systrar och jag hoppas att jag får äga henne mycket längre än åtta månader.

Bild tagen ute idag, där hennes snabbhet framgår lite...


__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-07-25 14:58 #4 av: Grodan

Sista dagen idag!

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.