Beteende, hälsa & skötsel

Kliar sig bakom öronen hela tiden

2013-08-11 10:51 #0 av: [Tilde!]

När jag tog upp lilla musen Holly, eller Splachy som vi kallar henne så tvättade hon sig, vred och ryckte fram och tillbaks på huvudet hela tiden, och kliade sig mkt bakom vänstra örat. Jag såg inget där men vet Inte heller vad det kan vart. Jag har varit borta en vecka och vår granne har tagit hand om djuren. Eftersom mössen bara litar på oss här hemma har han inte kunnat se att något var fel med dom. En annan grej också, när mössens bur är nystädad så börjar de oftast sura och låta åt varandra, är det normalt?(de slutar efter en stund) Vet ni vad som kan vara fel?

Anmäl
2013-08-11 11:11 #1 av: Artlink

#0 kliandet kan vara skabbkvalster som gärna sätter sig bakom öronen och i nacken. Det är svårt att se dem för ovana ögon för de är mycket små. Jag har med hjälp av ett starkt macroobjektiv kunnat fota dem och bifogar en bild. De är vita och upplevs som genoskinliga, glittrande i huden, nästan som små svettpärlor. irritationen ger rosa eller löd hud under pälsen och glesare päls på sikt. Klådan kan ge upphos till rivsår av klorna som i sin tur syns som små sår.

Klådan kan också bero på andra parasiter

Bilderna visar skabbkvalster


Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-08-11 11:12 #2 av: Artlink

#0 Vad innebär "sura och låta"? Hur låter det?

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2013-08-11 11:15 #3 av: Grodan

Klia kan vara en avslagshandling och stressbeteende, behöver inte alltid vara något. Skabbkvalster och löss kan klia. De kan vara svåra att upptäcka.

Tycker dock att du ska mata med lite extra nyttig färskmat som rå lax, ärtor, rå broccoli, babyspenat  och något nyttigt utifrån.

ATt honor bråkar när man städat buren, honor som levt fredligt ihop en längre tid, är otroligt ovanligt. Det är mer ett beteende som hanar har. Om det blir bråk i en flock med hanar efter burstädning är det första tecknet på att de inte kan bo ihop längre. Är det allvarligt bråk med skrik måste man sära på dem bums.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-08-11 12:48 #4 av: [Tilde!]

Nej, nej de är att de piper på varandra men det är bara när man städar buren och sånt, de slutar sen. Ja, absolut ärtor på beställning! De kan vara stressade också, de är vana vid mycket uppmärksamhet och när vi var borta en vecka och det var så mörkt i rummet kan ju stressa de.:/ Ska kolla efter skabb kvalster. Tack för era svar!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.