Leksaker och aktivering

Agility: tips, tricks & frågor

2013-08-25 15:42 #0 av: Grodan

Detta är en tävlingstråd, för agility-tävlingen, där vi kan tipsa, ge råd, stöd, hjälp, fråga, svara och prata lite runt agility och tävlingen.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2013-08-25 15:48 #1 av: Grodan

Till att börja med har jag två tips.

1. Lär dina möss att slicka något gott från ditt finger. Lär dem först i buren och sedan i handen och sedan utanför buren. Är det något som är mycket gott kommer det att gå väldigt snabbt att lära dem detta.

2. Leta upp en fönsterkarm (hylla vid ett fönster) och ställ där små saker som du vill att musen skall gå över, igenom, gå runt osv. Prova om du kan få din mus att gå från ena sidan till andra. Håll fingret med det goda framför musen och visa vägen. Ge den ett slick när den gör rätt, gärna på/vid något "hinder".

Har du flera möss kan du genom denna lilla övning se vilken av dem som lämpar sig bäst att träna in hinderhopp med. Den som följer dig och tycker att det är kul, den som gärna tar slick från ditt finger även fast det händer saker...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.