Beteende, hälsa & skötsel

Lycklig

2013-12-31 01:39 #0 av: Moonchillas

MIna två möss Hugin och Munin har tyvärr blivit lite osocialiserade sen dom flyttade från mig.

Men nu när dom flyttade tillbaka hit så tränar jag flera ggr varje dag med att socialisera dom och skapa kontakt. Det går mycket framåt med bägge två.

Hugin är lite mer tillbakadragen så han kräver lite mer tid. Men har redan gjort stora framsteg.

Munin gjorde mig så lycklig idag, klev upp i min hand och hämtade godsaker, klev ner igen och satte sig precis brevid handen och började smaska. Ett riktigt stort steg och mitt hjärta jublade.

Så otroligt härligt när man ser framsteg varje dag.

Mina älskade små killar Hjärta

Anmäl
2013-12-31 07:52 #1 av: ariama

Visst är det både härligt och märkligt, hur dessa små små mjuka levande varelser kan bedåra ens hjärta, och få det att svälla av lycka!

Anmäl
2014-01-01 08:05 #2 av: Grodan

#0 Berätta hur du tränar dina möss.Skämtar


__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-01-01 16:28 #3 av: Moonchillas

Till att börja med så väntar jag med att börja plocka upp dom. Jag tar väck gallret från själva burbotten, tömmer buren från saker och gömställen så att det är bara jag och musen, då har han lättare för att fokusera på mig. Sen sätter jag ner handen och låter honom få nosa och undersöka min hand och arm. Börja han klättra upp på katterna och ska undersöka kanterna så sätter jag handen brevid kanten och oftast tar nyfiken över så dom klättrar över kanten och ut på min hand. Använder också rösten mycket så att dom är vana vid min röst och kopplar ihop min röst med den trevliga handen.

När dom väl är trygga med min hand, lukt och röst så börjar jag träning med att plocka upp dom. Men oftast brukar det sluta med (i alla fall mina andra möss) att jag inte behöver plocka upp, för när jag öppnar burlocket så brukar dom själva vilja krypa ut i handen. Men vill ändå öva på att kunna plocka upp dom utan att dom blir skrämda.

När jag sen kan plocka upp dom eller få ut dom från buren så brukar jag sätta dom på bordet utan leksaker. Här är det fortfarande träning i kontakt mellan mig och musen. Sen när jag känner att vi har bra kontakt då kommer övningarna på allt annat som agility, inkallning och annat smått och gott.

Använder just nu inte så mycket godis för att locka, vill inte att dom ska mig med bara godis. Godis kommer jag använda mer sen vid tränning på inkallning och agility.

Anmäl
2014-01-15 12:36 #4 av: Moonchillas

Uppdatering av mina pojkar.

Munin är nu helt trygg med att klättra upp i handen och utforska. Munin tycker det är skojigt när jag snosar över ryggen, tror det kittlas lite och han verkar nästan bli lite lekfull, gör en usväng i handen och ställer sen upp sig för att jag ska göra om det. Han är störtcharmig.

Idag var lyckan extremt stor när Hugin upptäckte att detta med händer inte var så farligt, utan riktigt mysigt när man blev försiktigt smekt över ryggen.

Mina älskade små tuttenuttepojkar Hjärta

Anmäl
2014-01-16 17:52 #5 av: Grodan

Läser med intresse. Finns massa fina tips till folk som vill ha  hjälp med att tämja möss...

#3 Precis. Utan massa gömställen är man som människa lite mer intressant... när mössen är sådana att de håller sig undan om de kan...


__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.