Möss med djur och människor

Allergi

2014-01-02 19:35 #0 av: Gerro

Hejsan!

Jag vill så gärna skaffa möss om några år, när jag har fått egen lägenhet. Problemet är att jag är allergisk och det kliar och blir rött när en mus river mig.

Min fråga är:
Om man skulle köpa allergitabletter, skulle det då funka? Eller skulle det fortfarande klia?

I värsta fall så får jag bara leva med det, för det tycker jag att musisar är värda! Skämtar

Tacksam för svar!


Anmäl
2014-01-02 21:28 #1 av: [Ruber]

Det där är väldigt individuellt, därför svårt att veta. Har du bara mildare symtom, hjälper allergitabletter bra. Risken finns dock att din kropp reagerar starkare om du ständigt utsätts för det du har allergi mot, och kan leda till att du får även andningsbesvär och i värsta fall astma. Alla får inte det, bara vissa. Vissa blir "desensibilerade" mot allergenet och till slut tål ganska bra det de till början fick besvär av. Utfallet är svårt att säga!!! -Det du kan göra är att du försöker umgås med möss ( om du t ex har vänner som har det) då och då. Du utsätter kroppen för en påfrestning varje gång och den kommer att svara med att antingen bygga starkare immunförsvar=krafigare besvär eller så småningom vänja sig = mindre besvär.Man kommer tyvärr aldrig bli helt frisk från allergi, men symtom kan lindras i bästa fall :-D Tänk också på att både närvaro av allergener(möss) och intag av allergitabletter kan ge biverkan trötthet! Desensibilering sker också inom sjukvård inom specialistklinik, remiss kan vara svår att få...men om du vill stå för kostnaderna själv, kanske finns privatkliniker, observera att dessa inte heller kan garantera ett god resultat! Lycka till!

Anmäl
2014-01-03 00:17 #2 av: Gerro

#1
Tack så mycket för ditt svar! :)
Jag har släktingar och en bekant som har möss, så jag har tillgång till att träffa möss.


Anmäl
2014-01-05 12:27 #3 av: Grodan

#1 Bra svar, Ruber.

Jag kunde inte svara. Jag är inte allergisk och vet ju att det kan vara så himla olika från person till person. Vissa kan ha 2-3 möss och tåla dem bra. Vissa kan tåla dem bra till en början och sedan reagera mer, till att bli svårt sjuka.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-01-05 15:23 #4 av: Gerro

#3
Okej tack!
Jag kan ju alltid testa att passa möss och se hur det funkar :)


Anmäl
2014-01-05 17:27 #5 av: KickiG

Jag reagerade mera på min hanmus än jag har gjort på honorna. Så kan ju vara idé att satsa på honor istället. Och man kan göra allergitest på gnagare också, även om min personliga åsikt är att de inte är helt 100 % pålitliga.

#0 Jag blev lite nyfiken när du sa att du reagerar på när en mus river dig. Förstår jag dig fel, eller menar du typ klösmärken? Är det din hud som reagerar, eller börjar dina ögon och din näsa rinna? Reagerar du med andningen? 

Jag personligen vänjer mig vid saker där jag får allergisk reaktion i ögon/näsa. Reagerar jag med andningen så brukar jag inte vänja mig vid det jag reagerar på.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-01-05 17:28 #6 av: Gerro

#5
Ja, när jag blir riven så reagerar min hud ja :)
Andning, näsa och ögon är det inget problem med!


Anmäl
2014-01-05 17:32 #7 av: Grodan

Allergenerna sitter ju i urinen. Och det är inte ovanligt att möss (och råttor) har lite urin på sina tassar. När jag har råttor på min hud brukar jag också få lite röda märken efter klorna. Har hänt någon gång med möss också. Vad jag vet reagerar alla så. Just för att klorna sliter upp ett litet märke i huden och där tränger allergenerna ner... Det blir en reaktion. Jag kallar det inte för allergi.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.