Avel & Uppfödning

Är nog inte redo

2014-01-14 12:59 #0 av: Moonchillas

Nu har jag funderat, läst, tänkt och övervägt när det gäller avel av möss. Jag känner att jag inte är riktigt helt redo ännu, kanske man aldrig kan bli riktigt redo, men jag känner att jag vill vänta ett tag till. Vill träffa massa mer möss, vara med på flera utställningar osv innan jag går vidare till avel. Känner att jag kanske inte ska dra på mig för mycket på en och samma gång. Jag har ju min chilla-avel och sambon har sina gerbiler. Så jag kommer vänta ett tag till.

Någon gång i framtiden  kommer jag inrikta mig på småskalig musavel, men inte precis just nu.

Men nu ska ni inte tro att jag inte vill diskutera intressanta trådar när det gäller avel. Nehe så lätt kommer ni inte undan Lipar


Anmäl
2014-01-14 15:14 #1 av: Grodan

Aw! HjärtaSå utomordentligt moget beslut! Tummen uppDet värmer mitt hjärta att du klarar av att säga nej. Du har en stark karaktär. Och att ha sådan ska man vara stolt över. Det gör också en bra djurägare att kunna säga nej till avel anser jag.

Mer sånt. Mycket mer sådant önskar jag se på sajten och i mussverige. Jag vill slå hål på "alla möss ska avlas på" som verkar vara musägarnas motto. När uppfödare säljer djur så säger de t o m "den ska du para med.." eller "vill du också ha en avelspartner till den musen"...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-01-15 09:23 #2 av: Moonchillas

Känns väldigt skönt att ingen blev arg på mig Pustar

Anmäl
2014-01-15 09:38 #3 av: KickiG

#2 Jag håller med Grodan, det är jättebra att du insåg att du inte var redo för det FÖRE du började med uppfödning. Jag tycker personligen att uppfödning är ett stort ansvar, inte något man ska syssla med bara för att det skulle vara kul. Jag föder inte själv upp djur, men tror det är något som växer fram.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-01-15 13:21 #4 av: ariama

Du är en klok tjej! (Det har jag misstänkt hela tiden ;-)

Anmäl
2014-01-15 13:25 #5 av: Moonchillas

Aaaaaw tack ariama Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.