Beteende, hälsa & skötsel

Akut!!!

2014-02-17 22:28 #0 av: Niji

Hej!

Jag behöver akut hjälp NU! Jag ska egentligen sova men det jag hör är att det pips och pips och rasslar i ett utav terrarierna som är i ett annat rum... Jag gick upp och kollade och det jag såg fick mig att nästan börja gråta. Mamma och jag flyttade lite på mössen idag då vi parat några och andra inte m.m. Det jag såg var att Arya var på Idun och Idun skuttade fram med Arya i baken i buren. Det jag funderar över är om dom fixar rangen eller om det är så att Arya attackerar Idun. Jag sprang ner och hämtade kameran och filmade. Det är inte i början men sen kommer det. Snälla! Någon hjälp mig! Jag vet inte hur jag ska hantera det och jag hatar när mina små älsklingar piper då dom inte piper om det inte är något... Om någon vill se filmen så skicka meddelande (för att få min användare på fb) då jag inte vill lägga upp den på YouTube och vet inte hur jag ska göra annars...

Anmäl
2014-02-17 22:33 #1 av: Artlink

#0 det låter som brunstiga honor som rider på varann men jag har inte sett filmen. Det har delvis med dominans att göra, delvis med hormoner att göra om nu båda är honor...Idun, är det en hona? 

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl
2014-02-17 22:36 #2 av: Niji

Idun är också en hona men hon är inte parad.

Anmäl
2014-02-17 23:07 #3 av: Galenidjur

Ta det lugnt. bara för att det pips behöver man inte få panik. Honor kan bli lite sura och jaga varandra ibland och då pips det. Det låter värre än det är. 

Visst, det händer att honor attackerar varandra också, men det är inte så vanligt. Bara var uppmärksam på vad det egentligen är som pågår Biter de sig fast på varandra eller rider de bara på varanda? Ridande är inget man behöver oroa sig för. De gör så ibland.

Observera om pipen du hör är  "AJ HON BITS! HJÄLP!" - pip (eller skrik som jag kallar det) eller "Men sluta, nu är du jobbig" - pip. 

man hör skillnad om man lyssnar noga.."skriken" låter liksom lite mer desperata...mer som skrik helt enkelt. 

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2014-02-17 23:25 #4 av: Niji

Okey! Fick hjälp av en på fb. Det är lite svårt att förklara :/ Hon liksom bet sig fast på rumpan och dom studsade överallt. Senaste gången jag hörde dom pipen var när jag satte ihop Frodo och Legolas och kollade om dom gick ihop då jag inte hade fattat allt då. Hanarna attackerade varandra och honorna var lika nu i kväll. Allt är fixat nu då jag flyttade så Tindra fick flytta in hos Arya och Idun fick bo med sina förra kamrater. Nu är allt frid och fröjd (hoppas jag)

Anmäl
2014-02-17 23:33 #5 av: Galenidjur

Ja , om de bet sig fast på varandra då var det en riktig attack :/ Har dessa honor gått ihop innan? För om de inte gjort det så är det nog förklaringen. Vissa möss tål inte nya bara... Jag har också en sån. Så fort hon träffar nån annan mus än sin syster så biter hon den. 

Men bra att det löste sig iallafall Tummen upp

StjärnorMedarbetare på jattekanin.ifokusStjärnor
Lift up the self by the self,and don't let the self droop down
Because the self is the self's only friend , and the self is the self's only foe

Anmäl
2014-02-17 23:40 #6 av: Niji

Dom hade inte gott ihop innan men hon har nästan alltid bettet sig lite konstigt och hon är typ rädd för allt och alla... Det är jätte skönt och jag känner att jag inte behöver vara spänd på att hitta en död liten "unge" i morgon :) 

Anmäl
2014-02-17 23:59 #7 av: Grodan

Ändrat i #0. Tycker inte du ska ge ut ditt namn sådär.

Nyfiken över filmen osv, men har lite att göra nu så jag hinner inte. Men du fick ju hjälp...? Vad "sa" denna person? *nyfis*

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.