Bur, strö, inredning & tillbehör

Tips på inredning i stort terrarium?

2014-03-11 18:44 #0 av: Sansku86

Hallåj,

Vi behöver lite tips på hur vi ska göra det roligare för våra två mus tjejer i deras gigantiska terrarium. De försvinner där inne ;)

Vi tog in tjockare grenar, som vi duschade kokhett, och tog bort smuts osv från. Har 3 olika bostäder där. Nu har maken satt dit några toarullar också. Men vad mer?
Terrariet är högt, så vill bygga uppåt också.

Funderar även på att skaffa ett par kompisar till dit. Har mindre akvarium att ha i början, men därefter borde ju detta bli paradiset för de små :)

Anmäl
2014-03-11 18:45 #1 av: Sansku86

Musen "Katten" hittade huset direkt. Nu har de börjat flytta in där.

Anmäl
2014-03-11 19:01 #2 av: BlackandBlue

kanske bygga ett våningsplan av trä ? :) inte all för högt bara så de inte trillar o slår sig:)

Anmäl
2014-03-11 19:20 #3 av: KickiG

Man kan ju ha i lite allt möjligt. Kolla på lopptorg, man kan fynda barnleksaker i plast för en billig peng. Mina har på rastplatsen ett "slott" i plast. Pappkartonger av alla de slag är populära, det finns inget bättre än äggkartonger tycker mina små.


Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-03-11 20:14 #4 av: [Ruber]

Jag har haft mindre "bord" av olika slag, även en tvbänk med två våningar. Det ger en platå, och dit kan de komma via grenar, växter, stegar eller andra föremål. Hade även flera dörrhängare på kanterna, dit man kunde hänga hängmattor, handdukar lodrätt, kokosnötstege eller bara hänga saker. Hade massvis med olika kartonger, allt från teaskar till skolådor och banankartonger, som jag gjorde fler hål på och ibl kopplade ihop flera. Hade ibland riktiga växter, ibland plastväxter. Ibland en grävlåda, dvs en större kartong, där jag hade blomjord i, de älskade skvätta där.(ett tips är att bygga lite kanter ovanpå lådan så stannar jorden kvar litet längre stund). På borden skruvade jag fast krokar oå undersidan och där kunde man hänga grejer, stegar eller tunnlar mm. Hade även korgar av olika storlekar,.på botten el hängandes, vissa hade fleecebitar i, vissa mossa, vissa hö osv...

Anmäl
2014-03-12 16:33 #5 av: Sansku86

Haha vi satte dit blomkrukor, små kartonger, och äggkartong.
De bosatte sig i orange huset som hängde från grenen... men de har tuggat på ett av snörena. Så de sov i hus som hängde på sniskan. :D
Äggkartongen har de tuggat sönder på en sida helt under natten.

Grävde ner rör under alspånet, men den hade de grävt fram igen. :D Här försökte vi göra det spännande för de ;) de höll inte med.

Nåväl, blir att greja lite ikväll igen. Hänga upp huset på nytt osv :P

Anmäl
2014-03-12 17:27 #6 av: TeeWeed

Ni kan jo försöka få tag på sugkoppor med krok på och festa tjocka trådar från ena till andra sidan, så har jag gjord (fast bara en då jag inte har så stort bur) och fästar godbitar i ändan så att de får en belöning när de kommer fram! De verkar tycka det är roligt! Skrattar


Sajtvärd på Djurparker.ifokus

- Medarbetare på Exotiskadjur.ifokus
Det är inte lätt att vara norsk i SverigeYrar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.