Genetik, färger, hårlag och teckningar

Genetik för nybörjare?

2014-03-19 11:11 #0 av: LisaR

Halloj! Tänkte höra om det finns några tips på bra litteratur/hemsidor gällande färger och teckningar, samt korsningscheman och dylikt? Förklaringar på hur och varför färger uppkommer osv. :) Har surfat runt lite själv och hittat en del, men vad tar ni till hjälp och hur började ni när ni klev in i musens genetik?

Anmäl
2014-03-19 18:40 #1 av: Grodan

Amairas genetikartiklar kan fungera väl. Även hennes trådar. Sedan har hon även en hemsida där det står lite mer.

Finska hemsidan har gjorts om lite, men jag tror nog att den fortfarande är lika bra som alltid. Där kan du lätt lära dig de olika benämningarna på färger, teckningar, hårlag osv samt genetiken för dem.

För mer avancerad genetik finns speciella sidor och böcker. Det finns någon äldre artikel på sajten med länkar - kanske är de inte aktuella längre.


När jag lärde mig genetik för möss och råttor... Det var på den tiden då vi var aktiva i mus- och råttklubbarna till mycket större del än idag. Internet fanns inte ens. Folk hade inte ens dator hemma på samma sätt som idag. Vi pratade och umgicks på möten, utställningar, mässor och hade kurser. Bland annat anordnade jag flera genetikkurser på åttiotalet hemma hos mig.. Skrattar (En av de mest givande var när två mkt duktiga smådjursdomare var inbjudna. Det är ett mkt kärt minne. Den ena av dem vilar på de eviga gröna ängarna så henne kan jag nämna, Madeleine Raftö, den andra lever och har hälsan så hen nämner jag inte, men folk kanske vet ändå - hen är inte aktiv på musifokus längre)

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-03-20 08:39 #2 av: LisaR

#1 Tack för tips och svar! Får surfa vidare och se om jag hittar något bra :-)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.