Beteende, hälsa & skötsel

Kastrera hanmus?

2014-03-20 20:56 #0 av: musunge1

Vad tycker ni om att kastrera hanmöss? Har precis separerat min mushane och mushona för att det inte ska bli fler ungar efter denna kullen som kommer.
Men nu verkar det som de saknar varandra, hanen ser helt deppig ut och har sovit mer än vanligt idag :/ kommer detta att gå över? Är det nån idé att kastrera honom? Har någon här fått sin hane kastrerad?

Anmäl
2014-03-20 21:18 #1 av: KickiG

Jag vet faktiskt ingen som fått sin hane kastrerad. Men det är svårt att hitta veterinärer som är så duktiga på möss att de skulle ge sig in på att kastrera en. Och det är väldigt väldigt riskfyllt att söva ner ett så litet djur som en mus, det är inte alls säkert att den överlever ingreppet eller chocken efter det.

Man behöver ingen tv när man har möss.

Medarbetare på Mus iFokus och Finland iFokus

Anmäl
2014-03-20 21:24 #2 av: Grodan

Vi har skrivit en hel del om detta på sajten. Det är några år sedan det var vanligare med kastrering visserligen, men vi har nog ett par matnyttiga trådar om saken som man kan läsa igenom.

kastrering

kastrera-mushane

kastrering-nar

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-03-20 22:04 #3 av: musunge1

tack för svaren :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.