Beteende, hälsa & skötsel

Hus-möss

2014-03-23 17:12 #0 av: [Wildfires]

Hejsan alla mus-älskare!
Jag kanske hamnat helt fel.. Eftersom denna sida handlar om tam-möss, men jag har ett litet problem med ett par hus-möss.

Efter att jag städat och fixat i stallet kom jag över en kasse med skräp, men den kassen var tyvärr bebodd av några mus ungar. Två möss som jag också hittade misstänker jag vara mamman och pappan. Dem finns kvar i stallet och gömmer sig någonstans. Men grejen är, att jag själv älskar möss väldigt mycket, så känner jag mig väldigt tveksam till att döda både ungarna och föräldrarna. Trotts att de är "vilda" och klassas som skadedjur. Men undrar om det finns någon väg runt detta? Ungarna verkar vara födda nyligen då de fotfarande inte har någon päls.. Så det finns ju ingen chans att de skulle klara sig själva och går att släppa ut.

Hoppas någon kan hjälpa mig med mitt lilla problem. :)

Anmäl
2014-03-23 18:17 #1 av: Artlink

sätt ut burfällor. Ungarnas liv går inte att rädda skulle jag tro, men honan och hanen ordnar snabbt nya. troligen är honan redan omparad. När mössen är infångade får du åka lååångt bort för att säppa ut dem så de inte hittar hem igen

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.