Beteende, hälsa & skötsel

Mycoplasma?

2014-03-25 14:55 #0 av: [Felinetass]

Hej.

Min flickvän misstänker att våra möss fått Mycoplasma då våra från början 10 möss förminskat drastiskt ner till 5, alltså har fem stycken möss dött och vi har gjort allt för att hålla dom vid liv. Det är ganska självklart vid detta laget att det rör sig om ett virus, vi har tvättat burar, delat upp mössen för att inte fler ska bli sjuka, och försökt få dom att äta på men ändå blir det såhär.

Det som hänt med mössen innan dom dött är att dom gett ifrån sig rosslande läten, andats snabbt, ''burrat upp'' sin päls, vinglat runt och haft svaga ben. Det är antagligen Mycoplasma och vi båda undrar vad vi ska göra med våra 5 resterande möss, hur vi ska gå till väga osv. Uppskattar all hjälp vi kan få och tips vad vi ska göra, tack!

Anmäl
2014-03-25 17:10 #1 av: Grodan

Jättetråkigt att läsa. 

Mycoplasma är en bakterie som inte går att medicinera. Den behöver inte innebära så stora problem egentligen, utan det är tillsammans med andra faktorer den kan bli ett svårt problem. T ex närvaro av ohyra, andra bakterier samt/och/eller virus.

Jag föreslår ypperlig skötsel och utfodring för att mössen skall kunna få en chans att klara sig. Sedan bör inte flocken stressas, inga nya flyttas in.

Hur kommer det sig att ni hade en flock på 10 st? Hur länge hade de bott ihop? Kom de från samma ställe?

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-03-26 07:57 #2 av: [Felinetass]

#1 Vi hade två grupper från början, en honflock på 8 och en hangrupp på 2. De var fodermöss som vi tog oss an då ägaren inte "hade plats" och tänkte avliva dem, vilket vi tyckte var onödigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.