Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
TÄVLINGAR

Månadens mus juni 2014

2014-05-03 17:23 #0 av: ajanki

Posta bidrag
- ladda upp foto och skriv berättelse om musen -
i denna tråd till och med 25/5

Varje månad har vi en tävling: månadens mus. Medlemmar på mus-ifokus deltar genom att bifoga ett foto på sin mus samt skriver en personlig berättelse om den. Vid årets slut koras någon av månadsmössen till årets mus.

Regler:

  • Endast ett bidrag per person.
  • Välj ett foto som är minst >>>>800x600 pixlar<<<< - det vill säga inte för litet foto, då det blir svårt att bedöma och se små bilder. Större går bra då det skalas ner till 800x600.
  • Musarter som får delta: tammus, taggmus, natal, zebramus och pygmemus.
  • Flera möss får finnas på bilden men vi ser helst att det endast är en mus ifokus för att visa och berätta om denna speciella individ.
  • Personlig berättelse på minst 2 meningar eller 500 ord.
  • Månadens mus avgörs genom röstning av medlemmarna - denna vinner ära i all evighet


Erat bidrag lägger ni i den här tråden ända fram till den 25/5

(omröstning sker sedan endast till den sista i månaden)

Glöm inte den personliga berättelsen om din mus och lycka till!

Anmäl
2014-05-03 17:49 #1 av: ajanki

Det här är SE-Morakullan´s Xlustermus. Jaha, var ska jag börja...detta kommer nog bli långt...

Xlustermus är en av mössen med stort M för mig. Jag fick hem honom i mellandagarna 2013. Eftersom han var ensam så höll jag på extra mycket med honom. Jag märkte så fort jag träffade honom att han är en sån där lugn och go kille:) När han vart hemma ett par veckor och jag märkte att han verkligen lyssnade på mig och såg mig så fick han vara lös i sängen med mig varje kväll. När jag skulle sova så ropade jag bara muuuuusen så kom han direkt och fick gå ner i buren efter en stor puss:)

I slutet på februari så skulle jag och Gabriel åka till storebror Sebastian på sportlov. Jag sa då till Conny som ju alltid tar hand om mössen när jag är borta att du måste prata med med Xlustermus varje kväll och ta upp honom en liten stund för han är så van vid det. Conny lovade att det skulle han göra. Första kvällen ringde Conny och talade om att när han kommit upp till mössen så hade Xluster direkt hoppat upp i hängmattan och visat att han ville upp så Conny öppnade buren och tog upp honom, av bara farten så klev Xluster direkt upp i Connys hand men när Conny öppnade munnen och hejade på honom så såg Xluster helt chockad ut...han blev inte rädd eller nåt utan bara förnärmad som Conny sa he, he det var ju FEL människa som plockade upp honom:) De andra kvällarna när Conny kom upp så hoppade Xluster ner i buren när Conny kom upp....när jag kom hem så tyckte Conny att vi skulle gå upp direkt till surmusen (som han numer kallas av Conny...) när vi öppnar dörren så sitter Xluster i sin hängmatta och väntar...han hade hört mig redan i trappen! Då surade Conny till ....detta upprepas varje kväll vi kommer upp, om det är jag som kommer upp först och Xluster ser och hör mig så sitter han kvar i hängmattan är det Conny som kommer upp först så hoppar han ner från hängmattan...:)

Nu har Xluster faktiskt sen en vecka tillbaka fått sällskap i buren av en mustjej:) Jag var helt övertygad om att xluster skulle sluta att hälsa så glatt på mig varje kväll nu när han har sällskap! Men nää, min älskade Xluster vill fortfarande komma upp varje kväll och pussas:) Och dom två senaste kvällarna så har det suttit två pussugna möss i hängmattan och väntatHjärta


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.