Beteende, hälsa & skötsel

Och så var det bara en...

2014-06-03 11:26 #0 av: CaptainBunchie

Är tråkigt att bara komma med dåliga nyheter när jag skriver här, men nu har jag endast en liten musflicka kvar. Hennes kompis avled i morse, drygt ett år gammal. Hon hade verkat ganska slö de senaste dagarna så jag misstänkte att det var dags.

Tyvärr har jag har haft väldiga problem med mössen jag haft då de inte verkat riktigt seriöst avlade. Köpte ändå av privatperson/uppfödare, visserligen inte reggad och sålde sina djur till djuraffär. Första gruppen jag köpte var det en hane i t.ex. Till och med jag såg ju det.
Aldrig mer säger jag, nu skaffar jag endast möss från seriösa personer.

De två honorna jag hade kvar flyttade från sin stora bur till en miniduna som jag hade fått hem i lördags, då båda var lite äldre och slöare och inte gjorde så mycket annat än sov.

Men nu undrar jag; ska jag skaffa någon kompis eller två till tjejen som är kvar eller ska jag låta bli? Självklart inte från där jag tidigare köpt möss. Men sen tänker jag smittorisker osv, vågar jag ens ta in andra möss?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2014-06-03 17:51 #1 av: Grodan

Jättetråkigt att du haft otur med dina möss. Vi är flera som dock kan skriva under på att mössen idag är lite känsliga och sjukliga.
Mitt hjärta har gått så sönder att jag varit på vippen att sluta med möss flera gånger bara de senaste 2 åren... Så jag förstår faktiskt.

Hur du ska göra kan bara du och ditt hjärta bestämma. Orkar du med flera möss? Smittorisker... ja du... vi gör och tänker alla lite olika... själv försöker jag att låta invänjningen ta lite längre tid...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-06-03 22:10 #2 av: CaptainBunchie

Orkar med fler möss gör jag, absolut. Musfri tror jag aldrig att jag vill bli, dels om jag och min pojkvän håller ihop i framtiden blir det väl det enda djuret jag får ha bortsett från katt. ;)

Just nu tänker jag dock mest på stackars Twilight som är ensam kvar. Möss är väl sociala djur? Flocken jag hade var 5 honor som störst.

Skulle gärna ha några grabbar också, i och med att jag har en till bur som står tom. Råkade ju få en hane bland mina honor en gång som jag genast separerade och lämnade tillbaka, tråkigt nog en av de "bästa" individerna.
Tänker dock aldrig ge mig in på att avla dem eller ställa ut etc., för mig räcker det som trevliga små vänner.

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2014-06-04 07:56 #3 av: ajanki

Jag hade köpt två-tre honor om jag vore du. Möss är ju flockdjur och hon kan bli deppad av att vara ensam.

Tyvärr är det ju så nu att våra möss inte tål så mycket utan ofta blir sjuka när dom presenteras för en ny bakterieflora.

När jag köper hem nya möss så låter jag dom sitta i karantän i 5 veckor, det är för både deras och mina möss skull. Sen börjar jag med att dom får vara på motionsbordet ihop och sen börjar jag ösa lite bottenströ mellan burarna.

Men om jag hade en ensam mustjej så skulle jag nog snabba på det lite mer än 5 veckor.

Anmäl
2014-06-04 22:47 #4 av: CaptainBunchie

Får man plats att ta in två mushonor i minidunan Twilight går i nu eller ska man flytta dem till den stora buren?

//CaptainBunchie (fd. BlossaTossa)       
http://kråkryttare.weebly.com/

Anmäl
2014-06-05 07:41 #5 av: ajanki

Jag tycker att du kan ha två möss i minidunan!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.