Mat och utfodring

Mat och gnag-fråga, 4 mån möss.

2014-07-23 14:34 #0 av: Skogshumblan

Läste någonstans här på sajten att ni ger undulatblandning som man kan köpa i mataffärer till era möss. Jag läste på att de är berikade med mineraler och att de innehåller jod och honung. Är det ok att ge möss ändå`?

Möss behöver ju få att gnaga på, vi har nu lagt in ett par små kvistar lönn till våra möss och jag har köpt men inte hängt in än, en torkad majskolv. Är det ok att ge dem?

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Anmäl
2014-07-24 23:08 #1 av: Grodan

De undulatblaningar jag ibland blandar ner i mina torrfoderblandningar är inte berikade utan innehåller bara havre och fröer (olika hirs, negerfrö, kanariefrö mm) . Undviker blandningar med vitaminberikade pellets eller dyligt samt blandningar med hampa. 

Lönn och andra ogiftiga grenar/kvistar är bara trevligt och berikande för mössen. Majs är nyttigt, men jag tycker det kan vara lite för mkt majs på en gång med en kolv...

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-07-25 10:34 #2 av: Skogshumblan

Tack för svaren! GladHar redan gett dem lite lönngren med löv och deras magar verkar tåla det.

Fick ett jättebra "gör ditt eget foder"-tips här inne, man blandar själv. Och jag kommer köpa osötad musli och se om tjejerna gillar.

Känner som du med majskolven, den blir delad i mindre bitar och så får jag se om tjejerna är intresserade. Annars får maskarna i komposten den direkt :)

/ Skogshumblan

Medarbetare på tarot och healing.

"I am not what happens to me, I am what I choose to be" Carl Jung.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.