Beteende, hälsa & skötsel

Några få funderingar

2014-08-24 22:23 #0 av: Emouse

Kexet (chokolate/tan banded flickan) fick en "hoppsankull" förra året. Hon har lixom päron formen kvar. Typ som två bollar på nedre delen av magen på sidorna. Som hon var dräktig sedan väldigt kort tid. Hon har haft så sen kullen. Är det normalt att hon har kvar dräktighetsformen?
Och de båda börjar bli gamla. Närmare 2 år. Pälsen har blivit tunn i nacken och lite överallt. Men det är väl pga åldern? Har inte sett tecken på ohyra såsom att hon kliat sig eller något. Bara några funderingar jag fick upp i mitt huvud nyss. Tack för svar!:)

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl
2014-08-25 09:16 #1 av: ariama

Några av mina äldre honor får sådana där magar. Jag vet inte varför, men ingen av dem har verkat vara sjuka på något vis, och levt åtminstone ett halvår utan att de verkat vara påverkade.

Jag ändrar foderstaten åt dem, tar bort feta fröer (solrosfrön t.ex.)  och är försiktig med fet mat och "bukfylla" och "onödigt godis", och det hjälper lite. 

Gleshårig ... visst kan det vara åldern, men det är svårt  att svara på utan att se musen. Fortsätt håll ögonen på henne. Mår hon okej, så är det okej.

Anmäl
2014-08-25 13:46 #2 av: Emouse

Okej. Ska hålla ögon och öron öppna! Tack för svar.

Emma, Medarbetare på Problemhundar, Cocker Spaniel & Mus iFokusStjärnor

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.