Avel & Uppfödning

Musuppfödare i Norrköping?

2014-09-05 17:37 #0 av: Wellcraft

Finns det någon musuppfödare i Norrköping eller nära?
Letar efter trevliga & sällskapliga möss.
Har haft lite otur med mina, men det är möss som jag räddat från att bli reptilföda, min pappa har även visat allergi mot både honor och hanar.
Ska snart flytta hemifrån så då tänkte jag skaffa möss, denna gång från riktig uppfödare.
Så finns det någon?

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2014-09-07 15:19 #1 av: Grodan

Hm... just i Norrköping har vi nog ingen nu. Tror att Micke slutat med möss (dock inte hundra). Jag har möss men tycker inte att de lämpar sig att sälja osv för tillfället. Jag tycker de har för klen hälsa. Jag har sålt flera möss det sista året som blivit sjuka och mina egna har också varit hårt drabbade av rossel och tumörer, så jag vill nog avvakta med det även om jag bara avlar på fullt friska djur.

Svartlings i Motala är den jag kan rekommendera som du har närmast.

Sedan kan det absolut finnas uppfödare som inte är aktiva här eller med på våran lista.

Jag rekommenderar att du kollar i vår uppfödarlista och tar kontakt med någon uppfödare du tycker verkar intressant. Försök i möjliga mån att träffa mössen och välja friska och trevliga djur som gillar dig och som du gillar/klickar med. För att undvika att skicka efter möss som kanske inte blir till belåtenhet. 

http://mus.ifokus.se/articles/4f20edfcd4ebea26f6000743-musuppfodare-i-sverige-2014

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-09-07 15:23 #2 av: Wellcraft

Tack för svar!
Micke har tyvärr slutat med alla gnagare, köpte jättetrevliga guldhamstrar från honom förut.

Ska kolla runt lite, ska inte köpa just nu men snart är det dags!
Tänker enbart skaffa honor, men hur många honor skulle du rekommendera i den största samla-lådan? Vill ju att alla ska få gott om plats men skulle vara kul med en flock.

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2014-09-07 15:47 #3 av: Grodan

Ok. Tack för infon. Jag läste något som hastigast på fb, men jag är inte övernitiskt aktiv med att läsa där... så infon går lixom inte riktigt in...

haha, samla-bur är inte min grej. Tips sök efter frågeställningen hur många möss i samlabur här på sajten eller räkna med hjälp av burräknaren http://gerodean.se/burraknare/

Jag tycker en flock på minst 3 honor och max 7. Det beror på dig och vilka möss det är. Möss med speciella behov kan bli stressade av stor grupp. Möss som är överdominanta eller stökiga kan göra att en flock mår dåligt. Supermjuka möss som inte har några problem med stress eller överaktivitet eller dyligt kan bo fredligt och trivas i stora grupper... så det är verkligen individuellt samt beroende på stam/linje - flockegenskaper kan påverkas mycket genom avelsarbetet. Så du måste anpassa dig efter individerna och inte antalet.

__________________________________________________

Värd 4 mus-ifokus - Välkommen!   <:3 }~~~  arinella´s råttuppfödning

Anmäl
2014-09-07 16:09 #4 av: Tsunamis

Största samla lådan 130L? Den är helt onödig till möss för den är helt enkelt *för* stor. Ja det finns faktiskt någonting som heter för stor bur, då tycker de allra flesta möss att det är ju stort och trevlig och roligt att pyssla runt i buren istället för att komma upp och hälsa och du kommer garanterat få det svårare att få dem tama pga detta. Vill du ha stort till dem så bör du istället välja mellan 65L (som är hög) eller 45L som har samma bottenyta men mindre höjd. Jag har 30-45L till mina grupper på 4-6st vuxna. 

MvH   SE-Tsunamis   hemsida   ~   email   ~   Facebook
Sajtvärd på Gerbiler ifokus
Admin på Möss samt moderator på hamster och gerbil som sällskapsdjur

Anmäl
2014-09-07 17:54 #5 av: KickiG

Jag har 2 st 45 l samla som är ihopkopplade med varandra. Det var jättebra lösning när jag hade 4 st unga möss i den. Hade otur med mössen, och nu finns det bara 2 st ettåriga möss kvar. Har märkt att de mest är i den ena lådan, och går till den andra mest för att äta.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.