Genetik, färger, hårlag och teckningar

Färghjälp

2014-10-06 01:24 #0 av: Lamina

Popcorn här driver mig till vansinne på alla sätt som går. Särskilt hans färg ger mig huvudbry. Han är beigeaktig, typ nånting mitt emellan väldigt ljus chocolate och champagne. Tänkte först att det var någon blekt variant. Men så såg jag att han har rubinögon (visste inte ens att möss kunde ha det?) och tanfläckar på magen. Ett riktigt huvudbry alltså...

Här syns Popcorn på bild med Måns (Tricoloren) Den återger inte färgen så bra tyvärr, den är för mörk. Jag vet att hans svans ser förjäklig ut, har inte riktigt bestämt vad jag ska göra med honom...

Anmäl
2014-10-06 01:29 #1 av: Lamina

Här ser man den rätta färgen bättre. Men tja, så mycket färg syns ju inte...

Anmäl
2014-10-06 07:56 #2 av: ariama

Haha, nä det underlättar inte precis att han är mest vit. Jag gissar på lilac/tan. Rubinögon . . . ja, jag vet inte . . . Det bleker pälsen lite, men inte som rödögongenen, som jag förstått det. Får väl ta och läsa på lite mera om Ruby-eyes, om det nu hjälper när jag ändå inte vet vilken gen/gener det handlar om.

Anmäl
2014-10-06 09:05 #3 av: ariama

Gissar fortfarande på lilac/tan, och gör vitteckningen ansvarig för rubinögonen.

Hur ljus eller mörk vissa fäger är, beror på polygener, och det kan vara ganska stora skillnader i nyanser på samma färg men olika möss.

Anmäl
2014-10-07 20:26 #4 av: Artlink

Är han splash/tricolor? De är ju uppbyggda av blekgener och det kan vara allt från himalaya (rödögda), siamese (rubilögda) till colorpoint och olika ce-kombinationer. Burmese och beige är vanlig färg på både splash och tricoloer och det utgör då de ljusa fläckarna ihop med svart (och ev vitt om det är tricolor).

De kan även vara oddeye

Sajtvärd: Yoga & Meditation iFokus
Medarbetare: Stenar i Fokus

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.